Deel dit artikel:

Koffiets: Le Coffee Ride in Coo

Stop je tijdens een rit weleens voor een tas koffie? Grinta! bezocht de afgelopen tijd een reeks zaken met een passie voor zowel koffie als fietsen. We brachten die onder in de Koffiets-serie. Eén van de zaken is Le Coffee Ride in Coo.

Le Coffee Ride nestelt zich aan de voet van de steile Thier de Coo. Vanop het terras in de haarspeldbocht zie je fietsers aan en af rijden. De ouders van eigenaar Jeroen van Schelven hadden hier vroeger een bureau voor outdooractiviteiten. Jeroen maakte er een plek van die zich helemaal richt op fietsers, met een boon voor koffie. Le Coffee Ride heeft samen met Il Magistrale zelfs eigen koffiebonen op de markt gebracht. Enerzijds een blend met bonen uit Kenia, Guatemale en Brazilië, die je binnen geserveerd krijgt. Anderzijds een single origin uit Ethiopië, sterker van smaak en iets duurder van prijs.

Jeroen, zelf enkele jaren actief in het peloton, streeft er met succes naar om veel meer te zijn dan louter een koffiebar. Zo heeft Le Coffee Ride een eigen kledinglijn met een volledig assortiment en accessoires. De rode draad in de designs zijn koffietassen, al behoort ook een casual T-shirt of trui met ‘HARDENNES’ tot de opties. Alle spullen zijn ter plaatse te koop en online te bestellen. “Meer en meer wordt dit onderdeel een hoofdzaak”, voegt Jeroen toe. “Ik wil met onze kleding echt naam maken als kwalitatief merk.” Naast kledij is er trouwens ook de Creative Cyclist Podcast die hier wordt opgenomen. Haussler en Hincapie zijn maar enkele grote namen die gestrikt werden. En verder? Decoratie met een link naar koers en een zithoek met spelletjes.

Le Coffee Ride is ook een hotel, met kamers voor een totaal van maximaal 26 gasten. Plan je een trip naar de Ardennen en wil je overnachten, dan kan je hier terecht. De openingsuren beperken zich evenwel tot het weekend. Ontbijt, pastabuffet of BBQ? Mogelijk. En met de nodige Belgische bieren? Uiteraard. Wil je liever niet overnachten, kan je hier ook terecht voor een gratis douche. Wie onderweg stopt, kan ’s middags gewoon een lunch meepikken. Kortom, een stop in Coo past altijd wel ergens in je avontuur. Heb je trouwens inspiratie nodig voor die rit? Check dan zeker de pasklare routes die je op de website vindt en vrij te downloaden zijn als gpx. Bij het bekijken van de foto’s krijg je meteen zin in een Ardennentocht.

  • Ga voor meer informatie naar de website
  • Adres: Avenue Pierre Clerdent, 14, 4970 Coo – Stavelot 

Gerelateerde artikels