Deel dit artikel:

Koffiets: CUP Gent

Stop je tijdens een rit weleens voor een tas koffie? Grinta! bezocht de afgelopen tijd een reeks zaken met een passie voor zowel koffie als fietsen. We brachten die onder in de Koffiets-serie. Eén van de zaken is CUP Gent.

CUP Gent opende in 2020 de deuren aan de Nieuwe Dokken bij de Bataviabrug. Julie Gielen wil op deze unieke locatie, met zicht op het water, een community bouwen die volledig draait rond bewegen en ontmoeten. Onder hetzelfde dak tref je ook de fietsenwinkel van BikeKing aan waar je terecht kan voor een nieuwe tweewieler (BMC, Moustache) of herstelling aan je fiets. De twee zaken lopen in elkaar over in het ruime, langwerpige pand. Aan de ene kant wandel je de koffiebar binnen en aan de andere kant vind je BikeKing. Je kan er een exporuimte boeken of een zwevende vergaderzaal met uniek panoramisch zicht op de opgefriste dokken. CUP biedt bovendien aan jonge ondernemers de kans om hun producten in een pop-up te etaleren.

De koffiebonen komen van het Gentse WAY Coffee Roasters. Hun BRAZIL-bonen zijn van de Yellow Bourbon-familie en voegen een zoete toets van chocolade en karamel toe. Voor de filterkoffie werkt CUP met een variabel aanbod op advies van WAY. Verder behoren een gezond ontbijt of lunch (salades, burgers en wraps) tot de mogelijkheden. Alle gerechten zijn vegetarisch. De focus ligt op lokaal, eerlijk en gezond. Uiteraard zijn er ook (vegan) zoetigheden. “Guilty pleasures zijn altijd een goed idee!”, lezen we op de webpagina van CUP. Zolang de coronaregels blijven gelden, is er op zaterdag en zondag takeaway met koffie en gezonde lunches.

Ondanks de moeilijke opstartperiode bulkt het bij CUP van de initiatieven. Denk daarbij verder dan de fiets met bijvoorbeeld CUP SUP op het water of de KUBB CUP. Fietsers krijgen een ruim aanbod in samenwerking met RCC, Rapha Cycling Club. Onder deskundige leiding van een ride leader worden early birds, women rides en after work (gravel) ritten georganiseerd. Er zijn plannen voor een EPIC 250 en een gravelweekend later dit jaar. Fietsende koffieliefhebber en in de buurt van Gent? Haal je cup bij CUP.

  • Ga voor meer informatie naar de website
  • Adres: Galjoenstraat 13, 9000 Gent