Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kijk, nieuwe pedalen van Look!

Look was één van de pioniers op vlak van ‘automatische pedalen’ en het Kéo 2 Max pedaal dat de Franse fabrikant in 2009 op de markt bracht was meteen een hit toen Alberto Contador er gelijk de Tour de France op won. Omdat de dieren toen nog konden praten, vond Look het hoog tijd om met een verbeterde versie op de proppen te komen.

Look lanceerde in 1983 het eerste moderne klikpedaal en het basisconcept stak zo goed in mekaar dat de overgrote meerderheid van de automatische pedalen nog altijd op datzelfde concept is gebaseerd. Ondertussen bieden heel wat onderdelenfabrikanten ook klikpedalen aan, al slaagde Look er in om in de meeste Europese landen een marktaandeel van dertig tot zelfs vijftig procent te behouden.

Meer contact

De Kéo 2 Max voor 2018 is drie millimeter breder geworden, voor een groter contactoppervlak. Door een reeks kleine aanpassingen groeide dat contactoppervlak van vierhonderd naar vijfhonderd vierkante millimeter of een verhoging met een kwart terwijl het gewicht nagenoeg gelijk bleef. Waar eerder vooral gefocust werd op een ideale trapbeweging waarbij de voet (en dus het plaatje) recht op de pedaal staan, zijn ze er zich bij Look van bewust dat het merendeel van de rijders een lichte afwijking vertoont. Daarom werd het platform van de nieuwe Kéo 2 Max herbekeken, zodat de overbrenging vanuit elke hoek binnen de speling van het schoenplaatje geoptimaliseerd werd. Verder werkte Look aan de plaatsing van de lagers in functie van een beter rendement. Bovendien zorgt een betere afdichting voor minder slijtage en dus langer gebruiksgenot.

Scherp geprijsd

Met een adviesverkoopprijs van 99,90 euro zet Look de Kéo 2 Max Carbon scherp in de markt. Want hoewel de Fransen tegenwoordig de Kéo Blade uitspelen als het racepedaal bij uitstek, is de Kéo 2 Max Carbon veel meer dan een endurance pedaal. De Kéo 2 Max met kunststof body kost 79,90 euro en is verkrijgbaar in zwart en wit. De Kéo 2 Max Carbon en Kéo 2 Max wegen in respectieve volgorde 250 en 260 gram per paar.