Deel dit artikel:

Kettingfiets: deze mensen vertellen waarom zij graag in Antwerpen fietsen

De campagne 'Kettingfiets' moet fietsgebruik in Antwerpen stuwen.

De provincie Antwerpen wil iedereen op de fiets krijgen. Om haar inwoners te inspireren, pakt ze tot maandag 6 juni uit met een special campagne, genaamd ‘Kettingsfiets’. Eén maand lang delen vijftien fietsers van allerlei pluimage hun ervaringen op de website van de campagne.

Vijftien fietsers vertellen hun fietsverhaal in een online fietsdagboek. Het zijn verschillende type fietsers: kinderen en jongeren die naar school fietsen, mountainbikers die een avontuurlijk parcours afleggen, een familie die gaat picknicken, Nederlanders die op fietsvakantie komen in de Kempen, een werkneemster die naar haar werk fietst. Je ziet waar ze fietsen, maar vooral waarom ze fietsen en hoe de provincie Antwerpen het hen gemakkelijk maakt. De provincie heeft onder meer fietsostrades, fietsknooppunten, een mountainbikeparcours en een G-sport werking die het fietsers gemakkelijker maakt. 

De verhaal vertellende fietsers geven de fakkel aan elkaar door en maken zo een ‘kettingfiets’. In aanstekelijke filmpjes vertellen zij hun fietsverhaal. Hieronder zien we de aftrap. Blijf de campagne volgen op www.kettingfiets.be. Niet alleen om de verhalen van mensen te zien, maar ook om tips per route te krijgen zodat je daarna zelf de fiets op kan. Elke keer zijn er leuke fietshebbedingen te winnen. De campagnemakers geven bijvoorbeeld vijf gloednieuwe fietsen weg.