Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Keep Moving: fiets afgelast event virtueel

Veel sportevenementen zijn uitgesteld of definitief afgelast. Om iedereen aan te moedigen om te blijven sporten, is er nu Keep Moving. Het is een gratis platform van Golazo waar iedereen virtueel uitgestelde evenementen individueel kan lopen, wandelen of fietsen.

Blijven bewegen. Dat is – misschien nu meer dan ooit – heel belangrijk. Het wordt ook aangeraden. Wie fit en gezond is, is minder snel vatbaar voor virussen. Naast de preventieve gezondheidsmaatregelen rond hygiëne en sociaal contact, is beweging onbetwist een aandachtspunt.

Nu tal van evenementen voor een hele tijd verschoven zijn naar later, wil Golazo sporters helpen om individueel actief te blijven, binnen of buiten. Met het nieuwe virtuele beweegplatform Keep Moving stimuleert Golazo mensen om te blijven bewegen in hun huis of in de omgeving van hun huis (wandelen, lopen, fietsen). Hierbij houdt Golazo zich aan de richtlijnen van de overheid. Zo voegt Golazo een virtuele sociale dimensie toe aan solo beweegmomenten.

Wie wil meedoen kan zowat elke wearable of sportapp koppelen met het platform en kiest dan één van de virtuele evenementen van die week. Elke week zijn er andere evenementen die normaal ook in de gewone versie zouden plaatsgevonden hebben. Iedereen krijgt meerdere dagen de tijd om de uitdaging af te werken en kiest dus zelf zijn of haar tempo om de totaalafstand af te leggen. Tijd of klassement zijn niet van belang, integendeel, beweeg met gematigde intensiteit, dat is om meerdere redenen het veiligste en het gezondste.

Steek zorgverlener hart onder de riem

Keep Moving is gratis, is er voor het plezier, om je aanbevolen individuele beweegmomenten wat boeiender te maken, om het te delen met andere lopers, fietsers en wandelaars, maar vooral om de zorgverlener van je hart te steunen. Elke virtuele medaille die na een prestatie wordt uitgereikt, gaat naar (iemand uit) de zorgsector. Op die manier steek je hen een hart onder de riem in deze moeilijke periode. Hoe meer medailles in totaal, hoe meer steun er naar hen uitgaat.