Deel dit artikel:

Jean Luc de Meyer maakt inlegzolen op maat

Wil je je traptechniek, fietspositie en duwvermogen op de fiets verbeteren? Dan is het zaak dat je goed contact hebt met je pedalen. Jean Luc de Meyer, specialist in bikefitting, heeft hiervoor in samenwerking met de KU Leuven custom steunzolen ontwikkeld.

Expert Jean Luc de Meyer is het gezicht achter zijn gelijknamige bedrijf, dat tot voor kort Bike Experience heette. Nieuw in de dienstverlening is de productie van custom inlegzolen die worden afgestemd op je voetvorm, fietsmotoriek en eventuele klachten. “Daarmee krijg je je fietstechniek kaarsrecht”, zo verzekert Jean Luc de Meyer. “Met de zolen zal je je risico op voet-, knie-, heup- en rugblessures ook verkleinen.”

Regular of carbon

Je kiest tussen een regular of carbon uitvoering. Die van carbon is extra sterk en licht. “We houden er rekening mee of je al dan niet al steunzolen draagt tijdens het sporten of in het dagelijks leven. Let wel: steunzolen voor dagelijkse schoenen of loopschoenen zijn helemaal anders. Tijdens het stappen of lopen is je voet immers dynamisch in de afrol. In tegenstelling tot op de fiets waar je voet statisch is en enkel instaat voor krachtoverbrenging.”

Dienstverlening

De dienstverlening bestaat in feite uit drie elementen: een voetanalyse, de productie van gepersonaliseerde inlegzolen (ter plaatse gemaakt door Jean Luc de Meyer) en afstelling van de schoenplaatjes. Wil je niets aan het toeval overlaten, dan kun je ook nog een stapje verder gaan met de keuze voor het complete dienstenpakket ‘bikefit inclusief custom zolen’.

Ga voor meer informatie naar de website van Jean Luc de Meyer.