Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Jacht op startbewijzen populaire Nove Colli opent

De pre-registratie voor deelnemers aan de Granfondo Nove Colli is vandaag begonnen. Begin november kunnen fietsers hun startbewijs definitief bemachtigen op de click-day. Voor wie niet zit te wachten op al die bureaucratie is er een oplossing: het Italiaanse hotel Valverde & Residenza verzekert haar gasten van een startnummer. Je moet dan uiterijk 31 maart 2018 toehappen.

De Nove Colli (20 mei 2018) staat bij racefietsers wereldwijd hoog op het verlanglijstje. Vreemd is dat niet, want de Nove Colli is één van de oudste Italiaanse granfondo’s van allemaal. Ze wordt algemeen beschouwd als de moeder der granfondo’s, eentje die gunstig is ingetekend op de wielerkalender. Voor de echte fanatieke sportfietsers is de Nove Colli in mei immers een uitstekende voorbereiding op zomercyclo’s als La Marmotte en de Maratona dles Dolomites.

Uitdaging voor iedereen
De Nove Colli (letterlijk verteld: ‘Negen Heuvels’) start en finisht in Cesenatico, de kuststad die ooit het thuis was van Marco Pantani. Tussendoor verken je het heuvelende achterland van Emilia Romagna. Over een afstand van 205 kilometer overwin je 3.840 hoogtemeters. Er is tevens een kortere route van 131 kilometer met vier beklimmingen (1.871 hoogtemeters). Voor welke van de twee routes je ook kiest, met de opeenvolging van hellingen en technische stroken is de Nove Colli voor iedereen een uitdaging.

Vandaag (woensdag 18 oktober) opent de pre-registratie voor deelname aan de Nove Colli. Er zijn voor de komende editie, de 48ste in de historie van de Nove Colli, 12.000 startbewijzen beschikbaar (vorig jaar was de granfondo binnen een paar minuten uitverkocht). Wie zeker wil zijn van een ticket, kan dit via Hotel Valverde & Residenza regelen. Het hotel in Cesenatico, op een kilometer van de Nove Colli-finish gelegen, biedt fietsers tot en met 31 maart 2018 de mogelijkheid om een startbewijs via het hotel te boeken. Het ticket maakt deel uit van een compleet wielerpakket (115 euro) dat in het hotel wordt afgeleverd. Het hotel is het hele jaar door gericht op fietsende gasten.

Bijna 100 deelnemende Belgen
Vorig jaar was de Italiaanse granfondo binnen een paar minuten uitverkocht. Toen waren er racefietsers van alle vijf continenten vertegenwoordigd. Onder hen 99 Belgen en 15 Nederlanders. Detail: de jongste deelnemer van het gehele veld was in 2017 een Belg (17 jaar).