Deel dit artikel:

Isaac Element nu ook in Crystal Chrome Black

De Isaac Element heeft een nieuw jasje gekregen. De ‘top performance fiets’, zoals Isaac de lichtgewicht racer zelf noemt, is er vanaf nu in Crystal Chrome Black.

Ruim een jaar geleden lanceerde Isaac haar nieuwe Element. Die verscheen destijds in een Black-uitvoering. Voor wie een iets meer uitgesproken design wenst, komt Isaac nu met een Crystal Chrome Black-editie. De zwarte metallic lak en spiegelende, glanzende decals geven de fiets een stijlvol karakter en laten de fiets net wat meer opvallen.

Het frame weegt 750 gram en is daarmee relatief licht. Het is gebouwd met Quad 60 SL carbon. Dat materiaal zorgt behalve voor een laag gewicht ook voor een hoge mate van stijfheid. De Element heeft verder een volledig geïntegreerd balhoofd (IFS) en een Airflow-stuur van carbon dat uit één stuk is gemaakt. Kabels zijn allemaal uit het zicht weggewerkt.

Online configurator

Isaac heeft een online configurator. Met behulp daarvan kan je je fiets geheel naar wens samenstellen. Je kiest bijvoorbeeld tussen diverse groepsets van Shimano en SRAM en carbon en aluminium wielsets. De Isaac Element Crystal Chrome in de meest budgetvriendelijke opbouw voorziet in aluminium Shimano-wielen en een mechanische Shimano 105 11-speed disc groepset. Kostenplaatje: 4.299 euro. Het paradepaardje (7.999 euro) heeft een Shimano Dura Ace Di2 disc 12-speed groepset en carbon Fore Four-wielen.