Deel dit artikel:

Inpeak: groeiende speler in wereld van powermeters

Inpeak begon ooit klein in een garage en is tegenwoordig een vooraanstaande leverancier van vermogensmeters. De Poolse fabrikant probeert telkens met oplossingen te komen die trainingen naar een hoger niveau tillen. Zowel amateurs als profs gebruiken de systemen.

We zien het kenmerkende Inpeak-merk op de cranks bij MTB-, gravel-, cross- en wielerwedstrijden. Of het nou om Wereldbekers, UCI-koersen, Olympische Spelen of Ironmans gaat, de producten van Inpeak worden er zonder twijfel gebruikt. Het Poolse bedrijf is aan heel wat teams in uiteenlopende disciplines verbonden als officieel partner.

Onderscheidende punten

Inpeak biedt een reeks vermogensmeters die in heel Europa verkrijgbaar zijn. Ze zitten desgewenst direct gemonteerd en gekalibreerd op je crank, zonder dat je daarvoor je huis uit moet – Inpeak heeft een eigen webshop en levert aan huis. Het merk staat bekend om zijn scherpe prijsstelling.

Bestel je online en zijn er bij het eerste gebruik wat onduidelijkheden of doen zich problemen voor? Inpeak heeft een supportafdeling waar je op kunt rekenen, ook na de garantieperiode.

Vier manieren

Inpeak biedt in algemene zin een viertal soorten installaties aan. Je kunt kiezen voor installatie van een losse, custom powermeter op je eigen crank of een Ready-oplossing, wat betekent dat je een nieuwe crankarm krijgt waar de powermeter al op zit. Derde mogelijkheid is de Forever-service die ervoor zorgt dat je altijd door kunt blijven rijden met Inpeak. Bijvoorbeeld na een defect buiten de garantietermijn of als je gewoon wilt overstappen op een nieuwe crank mét Inpeak, kun je terugvallen op deze service.

Als vierde mogelijkheid is er de Factory Install. Dit is een oplossing voor fietsfabrikanten die in massa geproduceerde fietsen willen uitrusten met Inpeak-vermogensmeters.

Verschillende type meters

Dankzij de voortdurende ontwikkeling is het aanbod van Inpeak powermeters nogal uitgebreid. Het omvat zowel enkelzijdige als dubbelzijdige systemen. Sommige worden gevoed door een klassieke batterij, andere kunnen worden opgeladen met een USB-lader. Er zijn meters voor MTB, racefietsen, gravelbikes en crosscountryfietsen. Er is dus voor ieder wat wils.

Compleet met app

Updaten, kalibreren en de batterijstatus controleren – voor deze doeleinden is er een speciale app, genaamd Inpeak Manager. Die is toegankelijk voor iedereen die in het bezit is van een vermogensmeter van Inpeak. De app zorgt ervoor dat de vermogensmeter altijd up-to-date is met de nieuwste softwareversie en klaar is om op het hoogste niveau te presteren. De Inpeak Manager-app heeft ook een interessante optie om de onbalans te compenseren (bij gebruik van een enkelzijdige vermogensmeter).