Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Idō: speciale kleding voor indoortrainingen

Indoortrainen is razend populair. Bij Idō spelen ze daarop in. Dit nieuwe merk voorziet in kleding die speciaal is ontworpen voor trainingen en wedstrijden op de indoortrainer. De eerste collectie bestaat uit een shirt en bibshorts voor mannen en vrouwen.

Bij Idō hebben ze naar eigen zeggen vastgesteld dat maar al te veel fietsers thuis op de smarttrainer stappen zonder dat ze over de goede uitrusting beschikken. Ze hebben weliswaar een perfect trainingssysteem op hun zolderkamer staan, maar vergeten daarbij dat specifieke kleding ook nodig is om een succesvolle training of wedstrijd te kunnen afwerken.

“Binnen fietsen is een heel andere ervaring dan in de buitenlucht en daarom moeten de kledingstukken die je draagt geschikt zijn voor die omgeving. Het maakt daarbij niet uit of je voor prestaties gaat of juist veel comfort nodig hebt. Met de juiste kit ga je harder, sneller en langer. En je rijdt zonder irritaties rond. Dát is het uiteindelijke doel dat we hebben”, stelt men bij het merk.

Bij Idō hebben ze bijvoorbeeld nagedacht over het hittemanagement van de kleding. Het merk verwijst naar onderzoek van zijn fabriek dat aantoont dat oververhitting leidt tot significante afname van het spieruithoudingsvermogen en afname van de energiereserves. Kortom: de prestaties kelderen. De fijngeweven stoffen zijn dusdanig ontworpen dat ze verkoeling bieden, het ademend vermogen krikken en snel drogen.

Een tweede aandachtspunt is de positie van de fietser geweest. Hij of zij zit lang in dezelfde houding op het zadel. Daarmee worden de drukpunten vergroot. Hierop heeft Idō de kleding aangepast om de indoorritten comfortabeler te maken. Een derde criterium bij de ontwikkeling was de vrijheid van beweging. De kledingstukken met nauwsluitende snit zijn dusdanig ontworpen dat ze de beweging van het lichaam ondersteunen. Compressie zorgt voor spierondersteuning, vermindert de vermoeidheid en bevordert het herstel.

Eerste collectie

De Idō Jersey (adviesprijs: 90 pond – circa 100 euro) is het resultaat van uitvoerig onderzoek naar stoffen, naden, pasvorm en functie. Deze is vervaardigd uit een lichte, zachte Shoji Mesh-stof met een fijnmazig weefsel voor een hoger ademend vermogen. De nauwsluitende pasvorm zorgt voor goede ondersteuning van het lichaam.

Bij de Idō Bib-Shorts (adviesprijs: 120 pond – circa 133 euro) draait het eveneens om de ondersteuning van de fysieke bewegingen, koeling en comfort tijdens het indoor trainen. Het merk heeft zo min mogelijk panelen gebruikt, wat het gewicht laag houdt. Het zeem heeft een verbeterde doorlaatbaarheid van lucht en vochtafvoer en is daarmee speciaal gemaakt voor indoor gebruik.