Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hongerige grizzlybeer achtervolgt fietser

Een fietser in Canada is door het oog van de naald gekropen. Hij werd achtervolgd door een hongerige grizzlybeer. Twee alerte chauffeurs voorkwamen erger.

Chauffeur Robbie Flemming zag een toerfietser, bepakt en bezakt, langzaam tegen een lange klim op rijden. “Plotseling sprong er een jonge grizzlybeer over de railing. Toen hij op mijn pad kwam, stond hij op zijn achterpoten. Ik weet zeker dat het beest de fietser kon ruiken en dacht aan een heerlijk avondmaal”, beschrijft de bestuurder in Canadese media.

Flemming liet de hoorn van zijn wagen klinken om zo aandacht te krijgen van de fietser voor hem. De fietser klom niet snel genoeg om de grizzlybeer van zich af te kunnen schudden. “Hij keek hij me aan. Ik zei: ‘Er zit een flinke grizzlybeer achter je’. Hij keek om, schrok en zette extra kracht op z’n pedalen.”

De chauffeur handelde slim door zijn wagen tussen de fietser en achtervolgende beer te zetten. Bovendien zette hij zijn gevarenlichten aan. Een tweede chauffeur zag eveneens het gevaar en volgde het voorbeeld van Flemming. Toen de fietser uit het zicht was van de beer, stak de fietser zijn duim omhoog naar de chauffeurs.

Mensen in een camper hebben foto’s van het voorval genomen. Ze zijn verwerkt in een reportage van Global News.