Deel dit artikel:

Hoe nemen we onze fiets het beste mee op vliegvakantie?

Marleen Schelfhout deelt haar reiservaringen met Evoc.

Voor wie in de zomer op fietsvakantie gaat, is het telkens weer een vraag: hoe neem ik mijn fiets mee, zonder dat hij beschadigd raakt? Zeker de mensen die met het vliegtuig naar hun fietsbestemming reizen worstelen ermee. Marleen Schelfhout uit Antwerpen gebruikt de tas van Evoc. “Ik ben een vrouw van 56 jaar en klein. Ik heb geen enkel probleem met het vervoeren van deze travel bag.”

evoc1.jpeg

“De tas van Evoc beschermt voldoende. Ik heb nooit problemen gehad nadat de fiets op m’n bestemming terug in elkaar is gezet”

“Toen we in 2012 voor de eerste maal gingen fietsen in Thailand mochten we van onze vrienden een fietskoffer gebruiken, maar op de beurs ‘Velofollies’  zagen we vlak voor vertrek deze Evoc-zak staan. We vonden deze wel interessant qua indeling. In de fietskoffer hadden we geen verdelingen”, zegt ze over haar aankoop.

De kwaliteit is volgens haar meer dan voldoende. In het begin, bij aankoop, vond ze hem wel wat duur, maar inmiddels weet ze dat ze geen kat in de zak heeft gekocht. Haar reistas beschermt de fiets optimaal. “De tas van Evoc beschermt voldoende. Ik heb nooit problemen gehad nadat de fiets op m’n bestemming terug in elkaar is gezet. We doen wel een extra bescherming rond de ketting en het versnellingsapparaat.”

Ze heeft de fietskoffer intussen al drie maal meegenomen naar Phuket. Telkens ging het om een vlucht waarbij ze onderweg overstapte. Ze reist vaak alleen en dan lijkt het misschien een heel gesjouw over het vliegveld, maar dat valt volgens Schelfhout reuze mee. “Daar ik alleen vlieg moet ik bij aankomst de zak alleen meenemen naar de auto en hem erin zetten. De zak blijft zeer stabiel rijden. Ik ben een vrouw en klein van gestalte, maar ik heb er geen enkel probleem mee.”

Zijn er louter voordelen? “We hebben geen andere tassen vergeleken. Deze zag er zeer goed uit. Nadeel – maar dat heeft niet zozeer met deze tas te maken: je kan als je alleen reist moeilijk nog andere bagage meenemen. Daarom vul ik de zak verder op met de rest van de bagage. De zak wordt dan wel zwaar en zo ga je over het toegestane gewicht. Daar ik business class vlieg heb ik geen probleem, maar in economy kan dit misschien wel een probleem zijn. Nog een extra rugzak is misschien een mogelijkheid.”