Deel dit artikel:

Heistse Pijl grijpt in na motorongeluk met Stig Broeckx

Organisatie test vandaag extra borden met rode en groene bollen.

Ook de Heistse Pijl komt vandaag met maatregelen om incidenten met motoren te voorkomen. Er staan tientallen extra borden langs het parcours. Die geven aan of het voor motards al dan niet veilig is om het peloton te passeren. Een groen sein betekent dat de kust veilig is, rood staat voor oppassen.

De organisatie van de Heistse Pijl test met dit systeem na het ongeval met Stig Broeckx van een week geleden. In de Baloise Belgium Tour kwamen twee motards ten val. Zij veroorzaakten een massale valpartij. Daarvan was de 26-jarige renner van Lotto-Soudal het grootste slachtoffer. Hij ligt een week later nog altijd in coma. Het ongeluk met Broeckx is het zoveelste waarbij een motor in het spel is.

“We waren al langer aan het zoeken naar de meest veilige manier om de mobiele seingevers op de moto voorbij het peloton te laten rijden. Na het nieuwe bijzonder ernstig incident moesten we wel snel ingrijpen. We blijven niet wachten op een algemene maatregel. Tijdens de Heistse Pijl testen we een nieuw systeem met borden uit. Aan de hand van een groene of rode bol weten motards of ze al dan niet veilig kunnen voorbijsteken”, zegt koersdirecteur Dieter Clerx in GVA.