Deel dit artikel:

Grit X Pro: nieuw multisporthorloge van Polar

Polar voegt twee sporthorloges toe aan zijn assortiment: de Polar Grit X Pro en Polar Grit X Pro Titan. De lancering valt samen met verschillende upgrades van bestaande horloges, zoals de nieuwe Polar Vantage V2 SHIFT Edition, een nieuwe rode Polar Vantage V2 en een software-update en nieuwe kleuren voor de Polar Unite.

Polar heeft bij de productontwikkeling steevast als belangrijk criterium dat een nieuw product sporters moet helpen om verder te komen. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om bijvoorbeeld een competitief evenement, een training of een outdoor avontuur. Daarnaast zet het Scandinavische bedrijf hoog in op het thema betrouwbaarheid. Alleen als de nieuwe producten volledig zijn doorgetest en goed bevonden, komen ze op de markt. Dat geldt dus ook voor Polars nieuwste innovaties.

Polar Grit X Pro

Met de nieuwe Polar Grit X Pro wil het merk sporters motiveren om eropuit te trekken. Dit outdoor multisporthorloge is ontworpen voor de meest extreme omstandigheden en getest volgens de militaire standaard voor duurzaamheid (MIL-STD-810G). Hij is waterresistent tot 100 meter en kan gebruikt worden bij temperaturen van -20 tot +50 graden Celsius. Kortom, voor eigenlijk alle Europe omstandigheden is hij geschikt. Het horloge heeft krasbestendig Sapphire glas en een flexibele FKM polsband.

De Polar Grit X Pro voorziet in tal van functies, in de eerste plaats op het gebied van beweging. Je monitort onderweg je energieverbruik en krijgt reminders tijdens extra lange sessies met FuelWise. Je kunt ook heel gemakkelijk je conditie, prestatie, voortgang en gepersonaliseerde trainingszones inzien. Onder meer de automatische vermogensmeter (met behulp van de altimeter en GPS) en de navigatieopties zijn erg functioneel. Je hebt turn-by-turnroutebegeleiding van Komoot. Zit de training erop, dan krijg je met Training Load Pro en Recovery Pro inzichten die je helpen om volledig te herstellen voor de volgende sessie. Ook berekent het horloge je slaapduur en -kwaliteit.

De Polar Grit X Pro gaat tot veertig uur mee als de GPS en hartslagmeting worden gebruikt. Wil je een langere batterijduur, dan zijn er verschillende energiebesparende opties. In dat geval gaat de batterij tijdens trainingen tot honderd uur mee. De batterijduur is maximaal zeven dagen in horlogemodus met 24/7 hartslagmeting.

Meerdere modellen

De Polar Grit X Pro is verkrijgbaar in de kleuren Nordic Copper, Black DLC en Arctic Gold voor 499,90 euro. Voor outdoor sporters die alle functionaliteiten van de Grit X Pro zoeken, maar een lichtere behuizing wensen (12 procent minder gewicht), is er de Grit X Pro Titan. Dit horloge is gemaakt van sterk titanium. Er zijn twee polsbandjes: een waterproof FKM-band en eentje van geperforeerd leder voor dagelijks gebruik. De Polar Grit X Pro Titan kost 599,90 euro. Alle modellen zijn verkrijgbaar op Polar.com en bij diverse verkooppunten.

Design- en functie-upgrades Polar Vantage V2

Vorig jaar lanceerde Polar de Polar Vantage V2. Het aanbod binnen deze range aan sporthorloges wordt nu uitgebreid met de Polar Vantage V2 SHIFT Edition. Deze wordt geleverd in de kleuren Silver en Black en met zowel een geperforeerde lederen polsband als een functionele FKM-band. Met de quick release-bar is het mogelijk de polsband snel te verwisselen. Bovendien kunnen bestaande Polar Vantage V2-gebruikers hun horloge upgraden naar de SHIFT Edition met gebruik van de SHIFT Edition-bundel. Deze bevat de SHIFT Edition-adapters en een Polar-polsband (22 millimeter) naar keuze.

Alle nieuwe functionaliteiten van de Polar Grit X Pro zullen bovendien via een software-update beschikbaar worden gemaakt voor de Polar Vantage V2. Deze update omvat onder andere always-on functies, zoals een barometrische altimeter, locatiecoördinaten, daglichttijden en een kompas. Daarnaast is er een hartslagsensormodus en navigatiemogelijkheid. Met de nieuwe Track Back-functie navigeer je terug naar de startplek.

De Polar Vantage V2 SHIFT Edition is binnenkort verkrijgbaar in de kleuren Silver en Black voor 549,90 euro. De SHIFT Edition-horlogebandjes zijn binnenkort op de markt vanaf 49,90 euro. De bestaande Polar Vantage V2 is vanaf heden beschikbaar in pre-order in een rode kleurzetting. Deze kost 499,90 euro en is optioneel leverbaar inclusief Polar H10-borstband voor 549,90 euro.

Nieuwe kleuren en functie-upgrades Polar Unite

Ook de Polar Unite is uitgerust met een aantal nieuwe functies en kleuren. Nieuw zijn de functies Weekly Summary en Energiebronnen en de hartslagsensormodus. De Polar Unite weegt 32 gram en is daarmee geschikt voor een breed palet aan binnen- en buitensporten. Nieuw zijn kleuren Teal en Red. De Polar Unite is verkrijgbaar voor 149,90 euro.

Gerelateerde artikels