Deel dit artikel:

Grinta! kruipt in de huid van De Droomfabriek

Siebe Van Olmen en Niki Corvers dompelen onder in Tour de France.

Enkele weken geleden lanceerde Grinta! een Tourwedstrijd. Met de steun van BMC Concept Store Eke, Swiss Airlines en de toeristische dienst van de Zwitserse regio Valais, konden de lezers een VIP-bezoek aan de Tour winnen. Voor winnaars Siebe Van Olmen en Niki Corvers was dat een droom die in vervulling ging.

“Eigenlijk had Moeke Lisette, mijn oma, de prijs gewonnen,” vertelt Siebe. “Zij wist het antwoord op de prijsvraag en had erbij vermeld dat ze hoopte op de hoofdvogel zodat ik samen met Vake Ghislain op reis zou kunnen.” Opa en kleinzoon waren door het dolle heen toen ze vernamen dat zij de gegadigden waren. Allebei zot van de koers telden ze de dagen af, tot het noodlot toesloeg. Vake overleed onverwacht enkele dagen voor de afreis.

bern1.jpg

Om jeugdwielrenner Siebe (16) alsnog zijn onvergetelijke ervaring te gunnen, werd Niki Corvers als begeleider meegevraagd. Niki is al jaren een vriend van de familie en naar eigen zeggen obsessief geïnteresseerd in alles wat met de wielersport te maken heeft: “Natuurlijk kan ik Ghislain niet vervangen en had ik het hem zoveel meer gegund dan mezelf. Maar dat neemt niet weg dat Siebe en ik samen met volle teugen genieten.”

Beiden gaven gisteren alvast hun ogen de kost in de aankomstzone van etappeplaats Bern. Siebe hoopte aanvankelijk op winst van een Lotto-renner omdat zijn oom Steven bij dat team aan de slag is als mecanicien. Of op een tweede zege voor Greg Van Avermaet, een van de speerpunten bij gastheer BMC. Dat belette het duo echter niet om volop mee te gaan in de Sagan-gekte die na diens derde ritoverwinning uitbrak bij de talrijke – en vooral luidruchtige – supporters.

bern2.jpg

Siebe: “De Tour is echt wel heel bijzonder. Het is indrukwekkend om het gebeuren van zo dichtbij mee te maken.” Niki, uitbater van wielercafe Kriekel in Tessenderlo, was minstens even enthousiast: “Zelfs als de reis er nu al zou opzitten, was het nog meer dan de moeite waard geweest. Maar met een beetje geluk kan ik de volgende dagen nog een aandenken bemachtigen voor in het decor van mijn zaak?”

Die kans is inderdaad niet onbestaande, want voor de volgende dagen staan onder meer nog een bezoek aan de finish in Finhaut-Emosson en een privé-fietstocht met ex-Tourwinnaar Cadel Evans op het programma.

bern3.jpg

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE