Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Grinta! Granfondo Team viert in Transalp

Het duo Frederic Glorieux en Bob Michels, allebei deel uitmakend van het Grinta! Granfondo Team, heeft de eindwinst in de Tour Transalp op zak.

De Transalp, een zevendaagse rittenwedstrijd die wielertoeristen en granfondorenners van Zuid-Duitsland tot het Italiaanse Gardameer stuurt, was geen onbekend terrein voor Frederic Glorieux en Bob Michels. In 2015 nam het duo reeds deel aan de onderneming en werden ze runner-up, na het duo Bury-Houben. Vorig jaar moesten ze door fysieke problemen verstek laten gaan voor de Transalp. Het moest en zou dus dit jaar gebeuren. En het gebeurde ook: Frederic en Bob, tijdens de Transalp in de kleuren van het gelegenheidsploeg Prostyle-Grinta!, wonnen niet alleen drie etappes maar staken ook de eindzege op zak.

Van start tot finish
18 uur en dik 33 minuten deden Frederic en Bob over de rittenkoers dwars door de Alpen die wat ontsierd werd door het slechte weer – twee etappes werden geannuleerd. Het maakte de rekening van Glorieux en Michels niet want ze bleken duidelijk de sterksten op de cruciale momenten en waren leider van start tot finish. “Ik ben enorm tevreden”, reageerde Glorieux achteraf. “Dit event draait rond wielrennen, de bergen, de fantastische decors en de ervaring die je met anderen deelt.” Ook ploegmaat Michels, naar eigen zeggen nogal nerveus voor de slotetappe, was opgetogen: “Het is binnen, die eindzege. Een fantastisch gevoel.” Dit weekend is overigens nog een druk granfondoweekend met zowel de Marmotte als de Maratona dles Dolomites die op het menu staan: respectievelijk Kenny Nijssen en Ils Van Der Moeren van het Grinta! Granfondo Team moeten er aan de bak. Partners van het Grinta! Granfondo Team zijn Basso, Tauris, Ekoï, Fizik, SRAM, Svensson en Muc-Off.

Gerelateerde artikels