Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Grinta! Granfondo Team: tussentijdse balans

Een eerste belangrijke luik van het granfondoseizoen ligt achter ons. Hoog tijd dus om een eerste tussentijdse balans op te maken: hoe presteerde ons Grinta! Granfondo Team? Hoe brachten Kenny, Ils, Bart, Bob en Frederic het ervan af?

Met uitzondering van Ridley-Les Trois Ballons lag het wedstrijdprogramma van onze vijf ‘granfondisten’ nogal uit elkaar. Bart Van Damme en Ils Van Der Moeren fietsten totnogtoe het minst cyclo’s maar wanneer ze fietsten, was het er knal op. Zowel Ils als Bart wonnen Ridley-Les Trois Ballons en allebei voegden ze daar nog ereplaatsen aan toe in de Schleck Granfondo (2de plek voor Bart) en de prestigieuze Maratona dles Dolomites (2de plek voor Ils bij haar allereerste deelname!).

Kenny Nijssen kon zijn zege van vorig jaar in de Marmotte niet herhalen: hij moest tevreden zijn met de derde podiumplek. Dankzij een tweede plek in de klimtijdrit op Alpe d’Huez en een derde stek in de Prix des Rousses, werd Kenny wel eindwinnaar van het regelmatigheidscriterium Trophée d’Oisans. Met ook nog een derde plaats in de Ridley-Les Trois Ballons grossiert Kenny in de ereplaatsen.

Bob Michels en Frederic Glorieux haalden hun gram in de Transalp, de zevendaagse rittenkoers dwars door de Alpen. In 2015 waren ze al runner-up, nu domineerden ze de wedstrijd met drie ritzeges en de eindzege. Winnen is winnen en dus is het niet onbelangrijk aan te geven dat Frederic ook nog twee keer wiste te zegevieren in kleinere cyclo’s en vroeg in het seizoen bovendien ook nog de dichtste ereplaats behaalde in de GF Felice Gimondi in Bergamo.

Kortom: straffe kost. In het najaar staat voornamelijk de Ötztaler Radmarathon met stip genoteerd op het programma van Ils, Kenny, Bob en Frederic. Bart richt zijn pijlen dan weer op het wereldkampioenschap voor cyclorijders in het Franse Albi. Het Grinta! Granfondo Team wordt gesponsord en gesteund door Tauris, Basso, Ekoï, Fizik, Muc-Off, SRAM en Svensson.

Voornaamste resultaten:

  • Kenny: 1ste Trophée d’Oisans, 2de Grimpée d’Alpe, 3de La Marmotte, 3de Ridley-Les Trois Ballons, 3de Prix des Rousses
  • Ils: 1ste Cyclo Etalle, 1ste Ridley-Les Trois Ballons, 2de Maratona dles Dolomites
  • Bart: 1ste Ridley-Les Trois Ballons, 2de Schleck Granfondo
  • Bob: eindzege + 3 ritzeges Tour Transalp, 3de Cyclo Etalle, 5de Ridley-Les Trois Ballons, 6de Les Marcaires, 14de Schleck Granfondo
  • Frederic: eindzege + 3 ritzeges Tour Transalp, 1ste Les Marcaires, 1ste GF Espace Cycles, 2de GF Felice Gimondi, 3de Cyclo Etalle, 6de Schleck Granfondo