Deel dit artikel:

Grensland Mooiste biedt fraaie routes in twee landen

Op 1 oktober wordt de eerste editie van dit evenement gehouden.

Limburgs Mooiste (Nederland) heeft er een broertje bijgekregen: Grensland Mooiste. Op 1 oktober wordt de eerste editie van dit fietsevenement gehouden. De inschrijving hiervoor is nu geopend. 

Grensland Mooiste is een grensoverschrijdende toertocht voor recreanten met een racefiets. De route loopt door aantrekkelijke natuurgebieden in Nederland (de Maasduinen in Noord-Limburg) en Duitsland (het Nettetal in Kreis Viersen). Onderweg geniet je dus van al het moois in twee landen. Zoveel als mogelijk rijden de deelnemers over verkeersarme wegen, veelal autovrij.

Voor de eerste editie van Grensland Mooiste heeft de organisatie besloten om alleen routes voor de racefiets aan te bieden. Er is één hoofdroute van 190 kilometer. Die is in te korten tot 150,120 en 90 kilometer. Na elke 35 kilometer is er een servicepost waar water, sportdrank en sportvoeding zijn te verkrijgen. Daarnaast zijn er toiletten voor dames en heren en een technische en medische service.

Het is inmiddels mogelijk om je in te schrijven voor Grensland Mooiste. Net zoals bij Limburgs Mooiste zal Grensland Mooiste per afstand maximaal tweeduizend deelnemers toelaten. Voor de voorinschrijvingen zijn zesduizend deelnamebewijzen gereserveerd. De voorinschrijving sluit op 21 augustus. Daarna is alleen daginschrijving nog mogelijk. Hiervoor zijn tweeduizend deelnamebewijzen gereserveerd.

De organisatie probeert deelnemers zo vroeg mogelijk te binden aan het evenement. Hoe dichter bij Grensland Mooiste komt, hoe verder het inschrijfbedrag oploopt. In de maand juli is de inschrijving 22 euro per persoon. In augustus (tot de 21ste) betaal je 25 euro. Daarna is alleen daginschrijving nog mogelijk (29 euro). Meer informatie over de inschrijving is te vinden op de website van Grensland Mooiste.