Deel dit artikel:

Greipel & Lotto-Soudal strijden in Tour voor Stig Broeckx

Greipel werkt opnieuw mee aan een nummer voor de Tour de France.

André Greipel mag zich vanaf zaterdag uitleven in de sprints. Intussen liet hij zich al gelden in een speciale muziekclip met video. De Duitse sprinter van Lotto-Soudal nam een nummer op met artiest Enrixo Muax. Het lied heet: ‘Bonjour le Tour’ en is binnen een dag al enkele duizenden keren bekeken.

‘Bonjour le Tour’ verhaalt over Greipels reis naar Frankrijk. Hij laat vrienden en familie thuis achter om op Franse bodem succes na te streven. “Ik ga voor lange tijd weg bij mijn familie, gewoon om mijn werk te doen. In Frankrijk doe ik mijn best om mijn droom te verwezenlijken: een rit winnen in de Tour. Voor mijn familie, het team, mezelf en jou”, klinkt het in het lied.

“Met geweldige ploegmakkers, de beste ooit, strijden we voor kussen op onze wangen. ‘Bonjour le Tour’. Je neemt me mee terug naar mijn jongensdroom, ook al doe je me soms schreeuwen. Het kost heel wat opofferingen en pijn. Ik ben in Frankrijk om te vechten, met alles wat ik heb”, vervolgt het lied, waarvan Greipel het slotdeel zelf heeft ingezongen. “Hopelijk kunnen we aan het einde succes vieren.”

De bijbehorende videoclip eindigt met een kleine ode aan Stig Broeckx, die er slecht aan toe is sinds zijn val in de Baloise Belgium Tour. Onze landgenoot heeft daarbij hersenschade opgelopen en ligt in een vegetatieve coma. ‘Fight for Stig’, is er aan het einde van de clip te zien. Vorig jaar nam Greipel, goed voor vier etappezeges, ook al een clip op. Toen ging het om een rap.