Deel dit artikel:

Gratis af te halen: hout van Apeldoornse wielerpiste

Wielerbaan Omnisport, startlocatie van de Giro, krijgt een nieuwe toplaag.

De renners in de Giro d’Italia schoten er ruim een week geleden nog in gang, maar nu al wordt er flink verbouwd in Omnisport in Apeldoorn. Arbeiders verwijderen het hout van de piste en brengen een nieuwe toplaag aan, omdat het van een te slechte kwaliteit is. Het zorgt voor splintervorming.

In totaal komt er zo’n zestig kilometer aan houten planken van de wielerbaan, die een paar jaar geleden nog gastheer was van de wereldkampioenschappen. Mensen die interesse hebben, mogen het hout gratis afhalen. “Mensen willen er tafeltjes van maken. Of het gebruiken als aanmaakhout”, zegt architect Sander Douma van Omnisport tegenover de regionale zender Omroep Gelderland.

Volgens hem is er veel animo voor. Mensen komen met aanhangers langs en laden de planken op. De architect verwacht dat er geen restjes meer achterblijven. Renner Theo Bos, die onlangs aankondigde weer prioriteit te geven aan de baan, krijgt een stukje hout. Hij boekte op de piste in het Gelderse Apeldoorn eerder meerdere successen en woont er niet al te ver vandaan.

De gebreken aan de relatief nieuwe wielerbaan kosten een behoorlijke duit. Omnisport kampte met diverse gebreken, onder meer aan de toplaag van de piste. De architect denkt dat de baan volgende maand alweer technisch in orde is. De exploitant van Omnisport, Libéma, moet op 1 september weer over de baan kunnen beschikken. Dan is er anderhalf jaar niet op gereden (foto: Omroep Gelderland).