Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

GORE Wear brengt Cancellara-collectie uit

Fabian Cancellara is al langer ambassadeur voor kledingmerk GORE Wear. Hij is een van hun uithangborden en helpt ook met het uittesten en verder op punt stellen van nieuwe items. Het is de eerste keer dat GORE een collectie uitbrengt die zijn naam draagt.

Cancellara mocht voor het ontwerp volledig zijn zin doen. Hij koos ervoor om een ‘heptagon’ centraal te stellen, een gelijkzijdige zevenhoek. Zeven is nu eenmaal het indrukwekkende aantal voorjaarsklassiekers die de Zwitser in zijn carrière wist te winnen. Driemaal de Ronde van Vlaanderen, drie keer Parijs-Roubaix en een keer Milaan-Sanremo. Zeven komt ook terug in een van zijn ritzeges die hij boekte tijdens de Ronde van Frankrijk, namelijk de proloog op 7/7/2007. Bovendien doet de heptagon ook denken aan de vorm van kasseien, het terrein waar Fabian een specialist in bleek te zijn.

Een heptagon dus die in het kledingontwerp terugkomt als spikkeltjes. Ook het hangertje aan de rits is een klein zevenhoekje. De stippen in het ontwerp zijn zeer subtiel. Vanop enige afstand lijkt de tenue eerder egaal blauw. Cancellara koos als kleur voor het warme ‘orbit blue’, een tint die het in eigentijdse ontwerpen bij andere merken momenteel ook goed doet.

De Cancellara-collectie is er in twee outfits. GORE liet het ontwerp uitwerken in twee verschillende lijnen. De C7 is de toplijn bij GORE (zie hierboven) met een zeer lichte stof die elastisch meegeeft in alle richtingen. De outfit sluit nauw aan op het lichaam. Er hangt wel een hoog prijskaartje aan. Voor de broek betaal je 269,95 euro. Voor het shirt 199,95 euro.

Je kan je ook voor minder geld omhullen in een Spartacus-outfit als je voor de C5 kiest (zie hieronder). Daarbij betaal je 99,95 euro voor een broek en 89,95 euro voor het shirt. Het ontwerp ziet er lichtjes anders uit dan de C7 maar ook hier wordt met ‘orbit blue’ en de heptagon-stippeltjes gewerkt.

Zoek je nog een bijpassend jasje voor slecht weer dan biedt GORE in hetzelfde kleur blauw het Gore-Tex Shakedry Cancellara Stretch Jacket (329,95 euro). Die shakedry-technologie dankt zijn naam aan het feit dat je de regen zo van je jasje schudt als je het uittrekt. De stof zelf blijft droog. Wind en regen blijven effectief buiten, maar je betaalt er wel een ferm prijskaartje voor.

Wil je voor de rest nog meer van top tot teen aangekleed worden dan zijn er ook bijpassende sokken (19,95 en 14,95 euro) en handschoenen (34,95 euro).

Misschien heb je niet de benen van Fabian Cancellara, je kan je vanaf nu wel meer Spartacus voelen door in zijn tenue over de Vlaamse kasseien te vlammen.