Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gonso en SQlab maken zeem met betere ergonomie

Voor de nieuwe zomercollectie heeft Gonso de krachten gebundeld met SQlab, een Zuid-Duitse firma met ergonomie-expertise. Deze samenwerking moet zorgen voor wielerbroeken met nog betere zemen.

SQlab heeft de nodige kennis om zadels, stuurelementen, zemen – eigenlijk alle fietsonderdelen die invloed hebben op de juiste zitpositie – te optimaliseren. Om daarvoor te zorgen wordt bij de ontwikkeling van deze producten samengewerkt met experts uit de medische wereld. De aanpak van SQlab kon Gonso wel bekoren, vandaar dat het merk in contact is getreden met SQlab.

Gonso heeft samen met SQlab twee zemen ontwikkeld: de SQlab-Pad M en de SQlab-Pad W. Deze zijn in vier nieuw ontwikkelde fietsbroeken geïntegreerd. De ontwikkeling van de fietsbroeken, van het design tot het snijden en uitgebreid testen, vindt in zijn geheel plaats op het hoofdkantoor van Gonso in Köngen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg.

Stevig en comfortabel

De SQlab pads, gemaakt van een dicht en tegelijkertijd ademende schuim, zijn maximaal 6 millimeter (mannen) en 8 millimeter (vrouwen) dun. Ze bieden onderweg de nodige stevigheid. Op de middellange en lange afstanden behoudt het zeem zo z’n vorm. Ondanks de stevigheid biedt het volop demping op oneffen ondergrond.

De SQlab-zemen zijn aan de onderkant voorzien van een dunne laag, bestaande uit een orthopedische TPE gel. Deze gel wordt speciaal voor de medische wereld ontwikkeld en heeft als doel het schuiven van het bekken over het zadel te verminderen. Dit moet pijn en huidirritaties tijdens het fietsen voorkomen.