Deel dit artikel:

Gaat de Gold Race over in de Amstel Radler Race?

Brouwer stopt met Amstel Gold. Krijgen we nu ook een andere koersnaam?

De koers blijft bestaan, maar de naamgever stopt. Er komt geen Amstel Gold meer uit de brouwerij, zo heeft brouwer Heineken bevestigd aan het Algemeen Dagblad. Goed speurende liefhebbers van het drankje kunnen mogelijk nog wel blikjes kopen op enkele plekken, maar wie er in supermarkt om vraagt krijgt op de meeste plekken een ‘nee’ verkocht.

Amstel Gold werd sinds medio jaren vijftig gebrouwen, maar de laatste tijd werd het steeds minder gedronken. De brouwer typeerde het bier als ‘ luxe, royaal en uitgesproken’, maar critici vonden het vooral een plakkerige en stoffige substantie. Ook al verdwijnt het drankje, de naam van de Amstel Gold Race, Nederlands enige klassieker van betekenis, blijft volgens Heineken voorlopig bestaan.

Of dat ook in de toekomst ook zo blijft, is zeer de vraag. Op de Nederlandse televisie zijn regelmatig commercials te zien waarin Amstel Radler wordt gepositioneerd als een biertje dat je zelfs op de wielerfiets kunt drinken. Rond de Amstel Gold Race zijn er ook al side-events als de Amstel Radler Challenge en de Amstel Radler Cauberg Trofee (snelste beklimming van de Cauberg).

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE