Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

FUTURUM lanceert nieuwe 4 SEASONS PRO collectie

FUTURUM heeft haar 4 SEASONS collectie voorzien van een nieuwe PRO-range met daarin het PRO Jacket en de PRO korte broek. Belangrijkste aanpassing is de toepassing van een speciaal membraan in de 4 SEASONS-stof. Dat verhoogt het ademend vermogen.

FUTURUM, gelieerd aan de webwinkel FuturumShop, heeft de 4 SEASONS-collectie in 2017 op de markt gebracht. Daarmee heeft het merk zich steeds gericht op wielrenners en mountainbikers die altijd door willen fietsen, hoe slecht het weer soms ook is. Naar eigen zeggen is FUTURUM succesvol geweest, met name door de eigenschappen (wind- en waterdicht en een hoog ademend vermogen) en de prijs-kwaliteitverhouding.

Tientallen vernieuwingen

Tijdens de doorontwikkeling van de 4 SEASONS collectie zijn er 95 wijzigingen doorgevoerd. Belangrijkste vernieuwing is de ontwikkeling van een membraan dat het ademend vermogen van de kleding heeft verbeterd. Hierbij heeft FUTURUM nauw samengewerkt met haar producenten.

“De nieuwe 4 SEASONS PRO-collectie heeft de hoogwaardige eigenschappen voor wind- en waterdichtheid behouden, terwijl het ademend vermogen extreem is verbeterd”, aldus Maarten Tjallingii, oud-prof en jarenlang nauw betrokken bij de productontwikkeling. Ook Stijn Devolder is een ambassadeur.

Daarnaast beschikken de jacks nu over een nieuwe manchettechnologie in de mouwen, reflecterende panelen met een speciale pixelstructuur en getapete naden. Daardoor kan vocht niet naar binnen dringen.

De vernieuwde PRO Bib Short is voorzien van een zwevend zeem. Dankzij de constructie van een buitenbroek met gesealde en getapete naden en een binnenbroek met daarin het dempende FUTURUM PRO zeem, zijn fietsers beter beschermd tegen hevige regenbuien. Elastische banden aan de voorzijde en elastisch mesh aan de achterzijde houden de broek op zijn plaats. Dankzij het ademende membraan wordt zweet afgevoerd en dringen water en wind niet door.

Duurzaam

Bij de productontwikkeling wordt steeds rekening gehouden met duurzaamheid. Zo produceert FUTURUM in Europa, gebruikt ze plasticloze verpakkingen en wordt het duurzaam merinowol in onder andere de onderkleding verwerkt.

Gerelateerde artikels