Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Frederic tweede op WK Granfondo in Varese

Met drie gouden, drie zilveren en één bronzen medaille was het Wereldkampioensch Granfondo in Varese een voltreffer voor de Belgen. Frederic Glorieux van het Grinta! Granfondo Team pakte zilver in de categorie 35-40 jaar.

Wat? UCI World Championship Granfondo Varese.

Wie? Frederic Glorieux

Hoeveel km? 130 km, 2.100 hoogtemeters

Resultaat? Tweede (categorie 35-40j)

Tien jaar na de profs was Varese het strijdtoneel voor het officiële WK voor ‘granfondo renners’. Van het Grinta! Granfondo Team was Frederic Glorieux present. Over een mooi uitgetekend parcours langs de drie meren werd beslist welke renners per leeftijdscategorie een jaar lang met regenboogstreepjes op de trui mogen rondfietsen. In de categorie 35-40 jaar viel de beslissing op de slothelling toen Frederic in de tegenaanval ging op de ontsnapte Fransman Fraissignes. Het was ex-prof Jurgen Van Goolen die ook zijn wagonnetje kon aanpikken en met drie mocht gesprint worden voor de overwinning. Jammer genoeg had Frederic bij het opdraaien van de laatste rechte lijn een schakelprobleem en zo was de winst gaan vliegen. Jurgen Van Goolen mocht zegevieren met zijn Granfondoteam.be en Frederic haalde het zilver nog binnen.

Dit WK werd een mooie ervaring. Een goed georganiseerd evenement over een technisch parcours met de nodige hoogtemeters (was al vijf jaar geleden in Europa), verkeersvrije wegen en een leuke après bike in een Italiaanse stad. Dit heet dan wel het WK voor granfondo renners, maar eigenlijk mag je het een mix noemen van amateurs, masters en granfondo renners. Van Belgische zijde werd de wegwedstrijd een succesverhaal met drie gouden, drie zilveren en één bronzen medaille. De volgende editie vindt plaats in het Poolse Poznan. Op een vlakke omloop en dus geen spek voor de bek van onze granfondo renners vrezen we.

Meer info nodig? Raadpleeg https://passionforcycling.be