Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Frederic Glorieux tweede in GF Felice Gimondi

Frederic Glorieux van het Grinta! Granfondo Team sprint naar een tweede plaats in de Granfondo Felice Gimondi, Bergamo.

“Het was een enorm zware koers”, doet Frederic zijn verhaal. “Italië is altijd iets speciaals, helemaal anders dan de wedstrijden bij ons. Zo starten alle renners, ook van kortere afstanden, samen. Vanaf de eerste beklimming ging het enorm hard. Een snelle start staat garant voor een enorme uitputtingsslag. Ach ja, iedereen moet mee.”

“Op het einde bleven we nog met zeven renners over”, vertelt hij. “De laatste afdaling was enorm nerveus en bij momenten heel gevaarlijk. We kwamen toch heelhuids beneden, waar ik een versnelling plaatste. Met twee reden we een tijd voorop, maar op achthonderd meter van de finish sloot de rest terug aan. Na die inspanning kon ik me verrassend goed plaatsen voor de sprint en werd ik derde.”

Toch mocht Frederic als tweede het podium op. De winnaar werd gediskwalificeerd omdat hij in het foute startvak stond aan het begin van de race. “Ik ben enorm tevreden met mijn tweede plaats en van mijn wedstrijd. Deze granfondo was mijn eerste doel van dit jaar”, besluit Frederic gemotiveerd. “Ik kijk uit naar de rest van het seizoen, ik ga de kleuren van het Grinta! Granfondo Team met alle macht verdedigen.”

Bekijk hier een (Italiaans) videoverslag.