Deel dit artikel:

Fietsen Wildiers wordt eerste flagship store van Lapierre

Bij interesse in een fiets van Lapierre is het een goed idee om bij Fietsen Wildiers (Geel) een kijkje te nemen. Deze speciaalzaak is namelijk de eerste flagship store van het Franse merk in België.

De grote Lapierre-showroom wordt ondergebracht in het bestaande (e-)bikecenter van Fietsen Wildiers in Geel. Het gaat om een zogeheten shop-in-shop-concept, waarbij het merk in al haar pracht wordt gepresenteerd. De opening past bij de groeiambities van Lapierre in België, dat volgens de Fransen (en de Nederlandse eigenaar Accell Group) een belangrijke afzetmarkt met nog veel meer potentie is. Lapierre heeft het plan om de komende jaren uit te groeien tot één van de leiders in het Belgische sportfietssegment.

Enthousiast over winkelconcept

Dat Fietsen Wildiers de eer heeft om de eerste flagship store te zijn, is niet verrassend. Fietsen Wildiers geldt als een belangrijke partner in België voor Lapierre. De fietsenwinkel werkt sinds 2021 samen met Lapierre en is een van de belangrijkste distributeurs van het merk op de nationale markt. Beide partijen zijn enthousiast over het nieuwe winkelconcept, dat het bestaande partnerschap versterkt.

“We zijn heel blij dat we met de opening van deze flagship store een nieuw hoofdstuk kunnen schrijven aan ons Belgisch groeiverhaal. Fietsen Wildiers is voor ons de ideale partner om dit te realiseren. Niet alleen heeft de Wildiers-groep een zeer sterke lokale consumentenbasis, ze hebben een belangrijk marktaandeel in het e-bikesegment en net als wij grote ambities in het sportsegment. Het was dan ook een logische keuze” zegt Cyril Solbach (sales en marketing) van Lapierre. 

Kris Voet, CEO van Fietsen Wildiers: “Wij geloven heel sterk in het merk Lapierre, dat we al sinds 2021 verdelen. Het zijn zeer kwalitatieve fietsen, die naast een aantrekkelijk design ook een interessante prijs-kwaliteitverhouding hebben. De nieuwe Shop in Shop in Geel biedt een zeer aantrekkelijk aanbod van mountainbikes, racefietsen en gravelfietsen. De combinatie van de Lapierre-fietscollectie met de kwaliteitsservice van Wildiers, en onze knowhow op het vlak van onderhoud, is een absolute meerwaarde voor Belgische klanten.”