Deel dit artikel:

Fietsbeurs Vlaanderen groeit

Op zaterdag 12 maart is er de tweede editie van Fietsbeurs Vlaanderen.

Op zaterdag 12 maart, tussen 9 en 20 uur, kan je in Aalst terecht voor de tweede editie van Fietsbeurs Vlaanderen, een koop- en verkoopforum voor particulieren en professionele handelaars.

Het concept van Fietsbeurs Vlaanderen biedt een aanvulling op de grote online tweedehandsmarkt door kopers en particuliere aanbieders rechtstreeks met elkaar in contact te brengen. Dat vergemakkelijkt het vergelijken van de aangeboden producten en het onderhandelen over een correcte prijs. Fietshandelaars kunnen de beurs op hun beurt aanwenden als verkoopkanaal voor eindereeksen of oudere modellen.

De eerste jaargang toonde alvast aan dat de aanpak lijkt te werken: van de 150 fietsen die werden uitgestald, vonden er 50 (1 op 3) een nieuwe eigenaar. De prijzen varieerden van 175 tot 3500 euro. Toch hebben de organisatoren hun formule bijgeschaafd. Het accent blijft liggen op de sportieve fiets, maar naast mountainbikes, cross- en racefietsen zullen ook accessoires, elektrische fietsen, dames- en herenfietsen en kinderfietsen een plaats krijgen. Om dit uitgebreidere aanbod tot zijn recht te laten komen, verhuist het evenement naar een ruimere locatie: Rollerland, tragel 20 te Aalst.

Verkopers en standhouders kunnen hun plaats reserveren via fietsbeurs@gmail.com.