Deel dit artikel:

Fiets jij sneller dan oud-profs Erik Dekker en Mathieu Hermans?

Fietsers meten zich 29 mei in de Neeltje Jans Time Trial met oud-profs.

Fanatieke fietsers kunnen zich op zondag 29 mei tijdens de Neeltje Jans Time Trial meten met de Nederlandse Touretappewinnaars Erik Dekker en Mathieu Hermans. “Dekker en Hermans staan ieder apart in een team van vier personen aan de start,” vertelt Ben de Weerd van de NTFU. “Voor één keer kun je je met deze oud-profs meten.” 

Tijdens de tijdrit van 35 kilometer word je uitgedaagd om de strijd aan te gaan met jezelf. “De Neeltje Jans Time Trial is een wedstrijd met een recreatief karakter,” vertelt De Weerd. “Een unieke gelegenheid om op een laagdrempelige manier mee te doen aan een tijdrit.” 

Klassementen
Er zijn drie klassementen: deelnemers kunnen individueel fietsen waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen óf zij kunnen in een team van vier personen fietsen. “De man en vrouw die de snelste tijd weten neer te zetten winnen een mooie prijs; een midweek of weekend in een zespersoonshuisje op een park van Roompot Vakanties in Duitsland.” 

Marianne Vos sluit de dag af
Aansluitend aan de tijdrit vindt in Kasteel van Batavia in Westkapelle een Wielercafé plaats met Marianne Vos, Erik Dekker en Mathieu Hermans. “Op deze avond delen deze (oud)-profs anekdotes, tips en voorspellingen,” vertelt Ronald van de Sande van Kasteel van Batavia. “Het belooft een mooie wielerdag te worden; eerst kunnen wielrenners de uitdaging van de tijdrit aangaan, waarna de dag wordt afgesloten met goede verhalen in het Wielercafé.”

Aanmelden
Het eerste startschot van de Neeltje Jans Time Trial klinkt om 10:00 uur. De laatste deelnemer start uiterlijk om 14:00 uur. Inschrijven voor de tijdrit kan tot en met 22 mei via neeltjejanstimetrial.nl. Het Wielercafé begint om 20:30 uur, vanaf 19:30 uur is de inloop. Tickets kosten 12,50 euro, kaarten inclusief een Meet & Greet met de coryfeeën kost 32,50 euro, inclusief driegangendiner. De tickets zijn verkrijgbaar via wielercafewestkapelle@gmail.com of 0118-571371.