Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fiets! heet voortaan Bike Republic

Deze week wordt de fietsketen Fiets! omgedoopt tot Bike Republic. De naamsverandering is een volgende stap in het groeiproces na de overname door Colruyt Group in 2019.

Met de nieuwe naam en een nieuw winkelconcept wil Bike Republic niet alleen hun afzetmarkt in Vlaanderen uitbreiden, ook over de taalgrens willen ze garant staan voor puur fietsplezier. “De naam Bike Republic is een weloverwogen keuze. Bike Republic is herkenbaar, zowel voor Nederlandstaligen als Franstaligen. Bike staat voor het product, dat bij ons centraal blijft staan. Republic staat voor samenhorigheid, de community rond fietsbeleving en fietsplezier. Op die manier is Bike Republic een echte compagnon de route voor onze klanten”, duidt Wim Teerlynck, algemeen directeur van Bike Republic.

Verdubbeling winkelpark

Vanaf 6 maart is de naamsverandering officieel, dan wordt de gevelmarketing van Fiets! vervangen door die van Bike Republic. De keten heeft nu 16 winkels in België. De komende jaren is het de bedoeling naar een verdubbeling van het winkelpark te gaan. Op korte termijn verhuist de vroegere Fiets!-winkel in Kuurne naar een nabijgelegen pand. Verder opent een nieuwe Bike Republic in Dilbeek, een maand later volgt Bike Republic Oudenaarde. De overige winkels ondergaan geleidelijk aan een make-over.

De bedrijfsfiets

Bedrijfsfietsen vergaren steeds meer populariteit. Ook daar wil Bike Republic op inspelen. Ze bieden daarom op maat gemaakte formules aan zodat medewerkers kunnen kiezen uit een ruim assortiment. Bovendien voert Bike Republic alle herstellingen en onderhoud zelf uit in de eigen ateliers. Een leuk extraatje is de servicebus van Bike Republic waarbij ervaren technici fietsen onderhouden en herstellen de fietsen op locatie.