Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fabian Cancellara traint Tour de Tietema in Vlaamse heuvels

Hoog bezoek aan de Vlaamse Ardennen. Niemand minder dan Fabian Cancellara beklom hier woensdag voor het eerst in een paar jaar tijd weer de gekende hellingen. ‘Spartacus’ trainde daar, op uitnodiging van Eurosport nutrition, de mannen van Tour de Tietema Cycling Team.

“Fabian heeft ons meegenomen naar de bekendste beklimmingen in het hart van wielergek Vlaanderen. Zo zijn we tegen de Paterberg, Oude Kwaremont en Koppenberg opgeklommen. Terwijl we dat deden, hebben we veel tips gekregen over hoe we onszelf kunnen verbeteren. En hoe we misschien ooit wel wedstrijden kunnen winnen. Onder meer voeding is daarin een belangrijk element. Je móet je energiepeil op voorraad houden, wil je kunnen presteren”, vertelt Bas Tietema.

De trainingsdag kwam tot stand met behulp van Eurosport nutrition. De Zwitser is al langer het uithangbord van het merk. En ook Bas Tietema, Josse Wester en Devin van der Wiel van Tour de Tietema Cycling Team tappen daar hun energie.

YouTube-hit

Tour de Tietema Cycling Team is een YouTube-hit in de Benelux. Vele mensen, zowel beginners als gevorderden, volgen de online serie met wekelijkse video’s. Die zijn doorspekt met trainingstips, zodat iedereen zichzelf in de wielersport kan verbeteren. De video met Cancellara in de Vlaamse Ardennen verschijnt volgende week online.

Natuurlijke basis

Tijdens de training door de Vlaamse Ardennen reed het vierkoppige gezelschap met de deze week geïntroduceerde producten van Eurosport nutrition: de Oat Bar Vanilla, Oat Bar Salty Peanut, Energy Bar Chocolate en Isotonic Sports Drink Orange. “Die zijn bij de heren letterlijk in de smaak gevallen”, aldus Cancellara, die de producten zelf testte in de ontwikkelingsfase.

Eurosport nutrition is een relatief jong merk en voert een uitgebreid assortiment met producten. Van Oat Bars en Isotonic Sports Drink tot aan Energy Gels en Recovery Shakes. Als het gaat om productsamenstelling kiest Eurosport nutrition voor hoogwaardige ingrediënten. Alle ingrediënten hebben een natuurlijke basis. Er zitten geen kunstmatige zoetstoffen zoals Aspartaam in. Daarnaast is een groot deel van het aanbod vegan.

In Vlaanderen is de sportvoeding bij een groot aantal stenen winkels en webshops verkrijgbaar, waaronder bij Van Eyck Sport.

Gerelateerde artikels