Deel dit artikel:

Exercycle: de smartbike van BH Fitness en BH Bikes

BH Fitness, producent van fitness- en trainingsproducten, en zusterbedrijf BH Bikes, bekend van zijn fietsen, hebben samen een smartbike gelanceerd. Het product gaat onder de naam Exercycle de markt op.

BH Fitness en BH Bikes hebben samen een onderzoeks- en ontwikkelingstraject opgezet. Het resultaat daarvan is de Exercycle, die volgens beide partijen dankzij vele opties een zeer realistische fietservaring kan nabootsen bij een training in de huiskamer. De Exercycle gaat volgens hen verder dan de huidige generatie rollenbanken en indoortrainers. Hij combineert de geometrie van de BH Aerolight pro racefiets met de technologie en ervaring van BH Fitness op het gebied van hometrainers. 

Voor een realistische ervaring hebben de producenten ervoor gezorgd dat je op de Exercycle je eigen zadel en pedalen kunt gebruiken. Het ontwerp van het frame zorgt voor een optimale aanpassing aan het lichaam van de gebruiker en simuleert de houding op een racefiets. Het V-frame ontwerp maakt de smartbike geschikt voor de maten S tot XL. 

Om de ervaring van een authentieke racefiets te versterken, heeft BH Fitness een zekere mate van flexibiliteit toegevoegd aan de Exercycle. Het frame beweegt enigszins mee en simuleert zo de zijwaartse bewegingen van een racefiets als je bergop gaat, evenals het gevoel en de inspanning die daarvoor nodig zijn. Hiermee is de Exercycle anders dan de stationaire trainers. 

Bij de Exercycle is men erin geslaagd een Q-factor van 152 millimeter te realiseren. Hierdoor is de positie van de benen tijdens het trappen vergelijkbaar met die op een racefiets, terwijl de gebruiker bij elke pedaalslag maximaal vermogen kan genereren. De Q-factor van de Exercycle is vrijwel identiek aan die van een racefiets, zodat gebruikers bij indoorfietsen geen ongebruikelijke houdingen hoeven aan te nemen die de trainingsefficiëntie nadelig kan beïnvloeden.

Het elektromagnetische weerstandssysteem EMS maakt een nauwkeurige en progressieve regeling van de intensiteit mogelijk. Tegelijkertijd genereert het systeem tijdens het trappen een gevoel dat sterk lijkt op de weerstand op het asfalt buiten. Met de Exercyle kan de weerstand eenvoudig vanaf het stuur worden aangepast in 24 niveaus, zonder van houding te hoeven veranderen of je handen van het stuur te halen.

Voor het verzamelen en meten van gegevens is de BH Exercycle voorzien van een LCD-monitor. Deze geeft je vier schermen met verschillende informatieniveaus. Het eerste scherm toont de huidige trainingsgegevens, het tweede het percentage van de waarden ten opzichte van de testwaarden. Het derde display laat je de gemiddelde waarden van de sessie zien. Tenslotte toont het vierde scherm de maximale waarden van de training.

Daarnaast heeft de Exercycle een FTP-test om de zones te berekenen, een Polar telemetrische hartslagontvanger (5 KHz) en Bluetooth FTMS om verbinding te maken met andere programma’s. Je kunt hem gemakkelijk koppelen aan bijvoorbaal Zwift, Kinomap of Bkool Fitness. De Exercycle van BH Fitness heeft een adviesprijs van 2.190 euro.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE