Deel dit artikel:

Eurobike 2016: 85 procent van de Duitse fietsleveranciers van de partij

Eurobike viert haar vijfentwintigste verjaardag.

Materiaalfreaks kijken er ieder jaar weer reikhalzend naar uit: Eurobike in het Zuid-Duitse Friedrichshafen. Dit is ’s werelds grootste beurs op fietsengebied. Ook al stijgen er af en toe geluiden op dat meer grotere partijen dergelijke beurzen links laten liggen, uit onderzoek blijkt dat in ieder geval ongeveer 85 procent van de Duitse leveranciers op fietsgebied dit jaar is vertegenwoordigd. Eurobike viert haar vijfentwintigste verjaardag.

De beurs begon in augustus 1991 en sloeg daarna een jaartje over. Sinds 1993 is het evenement steeds op de kalender teruggekeerd. Aanvankelijk was Eurobike er vooral voor de mountainbikers en relatief klein qua omvang, maar al snel groeide de beurs en kreeg ze een veelzijdig karakter. Vandaag de dag telt de Duitse beursvloer circa 1.350 exposanten. Uit het nieuwe onderzoek van OnBikeX.de blijkt dat de fietshandelaren in dit jubieumjaar goed zijn vertegenwoordigd.

Eurobike opent de deuren voor de vakhandel van woensdag 31 augustus tot en met vrijdag 2 september. Zaterdag 3 en zondag 4 september is iedereen welkom. Dan zijn er de Eurobike Festival Days.