Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Er komt een beurs voor sportieve fietsers bij

Van 20 tot en met 22 oktober is er Euro Cycling XP in Maastricht.

We krijgen er een fietsbeurs voor sportievelingen bij. Van 20 tot en met 22 oktober is er Euro Cycling XP in MECC Maastricht. De organisatie kondigt dit evenement aan als ‘dé afsluiter van het wieler- en mountainbikeseizoen en start van het winterse cyclocross- en ATB-seizoen’. De beurs, die in een gat duikt nu Bike Motion Benelux wordt verplaatst, wil fietsers inspireren en het communitygevoel versterken.

Euro Cycling XP is een high end, interactief wielerevenement met aandacht voor alle fietsdisciplines, van wielrennen en veldrijden tot aan mountainbiken en triatlon. Het is high end omdat alleen de crème de la crème aan bod komt en interactief omdat beleving hier centraal staat.

Amateurs, profs, merken en experts delen hun kennis over onder meer training, techniek, voeding, aerodynamica, coaching en materiaal. Het event presenteert daarvoor een wielercafé met paneldiscussies, een bikefitting lab, testparcours en clinics op ‘real outdoor tracks’. Er zijn tevens toertochten voor mensen van wisselende niveaus.

Het is de bedoeling dat alle grote merken vertegenwoordigd zijn. Voor hen is Euro Cycling XP een uitgelezen mogelijkheid om fietsers te inspireren. Het najaar is de periode dat de sportieve fietser zich oriënteert en beslist wat hij of zij gaat kopen voor het nieuwe fietsseizoen, zo weet de organisatie. Tot voor kort was er in het najaar Bike Motion Benelux, maar die beurs is verplaatst naar het voorjaar.

Euro Cycling XP is een samenwerking van Euro Cycling XP, Flanders Bike Valley en MECC Maastricht. Initiator en Concept Director is Stephan Räkers, tot voor kort de commerciële man achter Ridley. De bedenkers hebben bewust gekozen voor Maastricht, dicht bij België en Duitsland. De Euregio behoort volgens hen tot één van de meest toonaangevende wielerregio’s van de wereld.