Deel dit artikel:

Equinox +: de eerste kledingcollectie van Adicta Lab

Adicta Lab, onderdeel van de BMC Group, heeft zijn eerste kledingcollectie voor mannen en vrouwen gelanceerd. Equinox +, de lente- en zomercollectie, bevat shirts en bibshorts voor een breed publiek. Zowel degenen die prestatiegericht zijn als de fietsers die urenlang comfortabel willen toeren kunnen met de kleding uit de voeten. Het Zwitserse merk streeft naar duurzame productie.

Het Alate-shirt is lichtgewicht en gemaakt van gerecyclede plastic PET-flessen. De gebruikte hoogwaardige Italiaanse stof biedt een hoog ademend vermogen en voelt aan als een prettige tweede huid. Lichte mesh zijpanelen moeten de ventilatie verbeteren op de plekken waar dat het meest nodig is. Transpiratievocht wordt snel van het lichaam afgevoerd, wat vooral prettig is als je je grenzen wilt verleggen en het maximale van jezelf vraagt.

Het Valent-shirt is licht van gewicht en ademend en voorziet in een speciale thermoregulatietechnologie voor langdurige prestaties. De 37.5 technologie (die je lichaamstemperatuur op de ideale 37.5 graden moet houden) is verweven in de ademende stof en mesh materialen. De Italiaanse stoffen zijn gekozen vanwege hun ventilatie en thermoregulerende eigenschappen. De Valent is het shirt dat veel comfort moet bieden als je lange ritten maakt. Beide shirts zijn er in de natuurtinten Terra en Aqua.

De Joule en Liana bibshorts zijn gemaakt van lichtgewicht, gerecyclede stoffen. Adicta Lab voegt eraan toe dat hier niet alleen voor is gekozen omdat dit beter is voor het milieu, maar ook omdat het technische voordelen en comfort biedt. De hoogwaardige Italiaanse stof oogt luxueus, heeft een hoog ademend vermogen en biedt spiercompressie ter bevordering van de prestaties. In de broek zit de 4D Performance Pad voor langdurig comfort en bescherming. Voor mannen en vrouwen is er een aparte versie van het zeem.

Adicta Lab biedt de shirts en broeken aan in combinatie met een handvol accessoires: caps, sokken en warmers. Deze maken de kit compleet. De kleding is online verkrijgbaar en bij een aantal geselecteerde BMC-winkels. De banden tussen Adicta Lab en BMC zijn nauw. Het kledingmerk stelt dat bij het ontwerp van de outfits er rekening mee is gehouden dat de designs matchen met sommige van de Teammachine SLR01-modellen (modeljaar 2023).

Foundation

Om verder te gaan dan alleen het gebruik van gerecycleerde materialen in producten, heeft Adicta Lab de Terra Foundation in het leven geroepen. Adicta Lab omschrijft deze foundation als ‘een proactief initiatief om onze planeet te beschermen’. De Terra Foundation ondersteunt jaarlijks een ander milieu gerelateerd doel. Dit jaar zal de foundation een boom planten voor elke aankoop die wordt gedaan.

  • Ga voor meer informatie naar de website.