Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Elite Suito: efficiënt trainen, compact opbergen

Nu de UCI en Zwift een overeenkomst hebben gesloten om vanaf 2020 een wereldkampioenschap E-wielrennen te organiseren, zal de populariteit van indoor fietsen alleen nog maar toenemen. Het Italiaanse Elite brengt met de Suito een interessante nieuwe direct drive trainer op de markt.

Elite wil het de Suito-kopers in de eerste plaats zo gemakkelijk mogelijk maken en om die reden is de direct drive trainer standaard voorzien van een Shimano 105 11-28 11-speed cassette. De standaard cassettebody op de Suito is een Shimano/Sram exemplaar voor 9, 10 en 11 speed aandrijvingen, voor Campagnolo biedt Elite een cassettebody als optie aan. Wat de inbouwbreedte van de fiets betreft, is de Elite Suito compatibel met 130 en 135 x 5 mm snelspanners en 142 x 12 mm steekas.

Op vlak van communicatie kan je alles wat met ANT+ en bluetooth sensoren werkt koppelen. Leuk is dat je bij de Suito een gratis proefabonnement van 1 maand op Zwift ontvangt en de My E-Trainings app 12 maanden gratis kunt gebruiken.

De trainer zelf heeft een vliegwiel van 3,5 kilogram, weegt 14,5 kilogram en is voorzien van twee inklapbare poten zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen. Het maximum stijgingspercentage dat de Suito kan simuleren is 15%, bij een snelheid van 40 kilometer per uur ontwikkelt het toestel maximaal 1.900 Watt weerstand en bij 60 kilometer per uur is dat 2.900 Watt. Elite claimt voor de interne vermogensmeter van de Suito een accuraatheid van 2,5%.

De adviesprijs van de Elite Suito bedraagt 699 euro. Alle details van de Suito vind je op de website van Elite.

Gerelateerde artikels