Deel dit artikel:

Ekoï Refresh: vest met ventilatoren voor op de rollen

Dat het aantal indoorfietsers enorm stijgt, is ook Ekoï niet ontgaan. Speciaal voor deze doelgroep heeft het merk de Ekoï Refresh ontworpen. Dit lichte, ademende truitje met ingebouwde ventilatoren moet de kerntemperatuur van het lichaam reguleren.

Virtueel fietsen is enorm populair onder racefietsers, met name in de wintermaanden. Het is een ideale manier om goed uit de startblokken te komen bij aanvang van het nieuwe seizoen. Buiten de effectiviteit is het ook gewoon ontzettend leuk. Programma’s als Zwift en Rouvy zorgen ervoor dat het in huis fietsen allesbehalve saai is.

Verkoeling

Iedereen die zo nu en dan op de indoortrainer stapt, zal het kunnen beamen: het binnen fietsen kan best warm zijn tijdens de maximale inspanningsfase. De huistemperatuur ligt immers betrekkelijk hoog en daarbij heb je geen rijwind. Ekoï wilde daar een oplossing voor bieden en ontwikkelde de Ekoï Refresh, een verkoelend vest met een bijzondere ventilatietechnologie.

De Ekoï Refresh gebruikt het zweet dat bij lichamelijke inspanning ontstaat om af te koelen door het te combineren met een ventilatieproces. Voor en achter zitten twee kleine waaiers ingebouwd. Die worden gevoed door een batterij (gewicht: 104 gram) die volgens Ekoï zo’n twee uur meegaat. Na slechts enkele minuten inspanning kan de stijging van de lichaamstemperatuur (kern- en huidtemperatuur) aanzienlijk worden verminderd in vergelijking met conventionele kleding of zelfs helemaal geen vest. Ook ervaar je minder vermoeidheid en heb je meer comfort.

Getest

Om de eigenschappen van de Ekoï Refresh te valideren, is er een wetenschappelijke studie uitgevoerd in samenwerking met het Technosport-centrum in Marseille. Hierin is het effect op de thermoregulatie van twee textielsoorten (Ekoï Refresh en een standaard fietsshirt) vergeleken bij een omgevingstemperatuur van 30 graden in een gesloten en statische omgeving. Volgens Ekoï onderstreept het onderzoekswerk de voordelen van het innovatieve indoortruitje.

In aanloop naar de lancering is het gepatenteerde zweetventilatieproces dat de thermoregulatie bevordert, getest door diverse topatleten. Onder hen de Duitse triatlete Anne Haug, Warren Barguil (Arkea-Samsic) en de Franse mountainbiker Julien Absalon. Ekoï meldt dat de Ekoï Refresh geschikt is voor zowel professionals als recreanten.

Twee kleuren

De Ekoï Refresh is er in een unisex uitvoering. Er zijn maten van 2XS tot 2XL. Er is keuze uit twee kleuren: zwart-wit en zwart. De prijs bedraagt 299,99 euro.

Gerelateerde artikels