Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Eigenaar Aston Martin in de race voor Rapha

Rapha staat in de etalage. De fabrikant van high-end kleding uit Groot-Brittannië zou in handen kunnen vallen van een belangrijke aandeelhouder van het luxe automerk Aston Martin. Het gaat om het Italiaanse Investindustrial. Volgens Britse media zou er meer dan 220 miljoen euro gemoeid zijn met een eventuele overname.

De partij achter Aston Martin is niet de enige met interesse in Rapha. Naar verluidt is er een shortlist met een paar mogelijke overnamekandidaten. Daarop staat volgens berichtgeving ook Invus, de beleggingsgroep die eerder gekoppeld was aan Weight Watchers. Invus en Investindustrial zouden de tweede belangrijkste overnamekandidaten zijn, zo weet Sky News.

Het lijstje met geïnteresseerde partijen is in de afgelopen tijd behoorlijk geslonken. Volgens de afgehaakte partijen, zoals Advent International en TPG, hebben de huidige aandeelhouders te hoge verwachtingen bij een verkoop. Rapha zou een bedrag moeten opleveren dat vele malen groter is dan de huidige winst. Eerder wordt ook de Louis Vuitton Group (de nieuwe eigenaar van Pinarello) in verband gebracht met de Britten.

Rapha is op dit moment in handen van Active Private Equity, een partij die ook restaurantketens in de portefeuille heeft. Het wielerkledingmerk werd in 2004 opgericht en was in 2016 goed voor een omzet van 72 miljoen euro. Dit jaar zou Rapha een plus noteren van zo’n 40 procent. Er werken circa 350 mensen bij Rapha.

Gerelateerde artikels