Deel dit artikel:

Eerste indruk: Quoc M3 Air

Quoc is een relatief nieuwe speler in de fietsschoenenwereld. Het merk richtte zich in de beginjaren voornamelijk op urban cycling, gravelrijders en touring. Begin maart werd nog de samenwerking met Geraint Thomas bekendgemaakt en nu kregen wij al de kans om hun nieuwste model de M3 Air te testen. Dit model situeert zich in het hoogste segment en komt dus nog boven hun gerenommeerde Mono II schoen te staan. Hieronder lees je onze eerste impressie. Een uitgebreide review volgt later.

De M3 Air is de allernieuwste schoen van Quoc en het valt ons meteen op dat het Quoc menens is met hun statement dat hun high-end model wordt. De schoen ziet er zeer goed uit en voelt ook meteen goed rond de voet. De M3 Air is voorzien van twee Dual-Dial-draaisluitingen en twee mesh stukken die voor ventilatie zorgen. De zijkant van de schoen is ook nog eens geperforeerd, wat voor extra verluchting zorgt. Ook de tong van de schoenen heeft perforatiegaten, zodat oververhitte voeten niet meteen een optie zijn.

De M3 Air test ik in een witte kleur. Past op alles en zeker voor de zomermaanden die er zitten aan te komen is dat de perfecte kleur. De afwerking is zeer goed. De stiksels (voor zover die er zijn) zijn mooi weggewerkt, wat ervoor zorgt dat er op geen enkel moment ergens wrijving is. De draaisluitingen staan op de ideale plaatsen, zodat de druk mooi verdeeld wordt over de volledige schoen. Uiteraard zijn de schoenen voorzien van een carbon zool. Mag ook wel, want je betaalt 380 euro voor de schoenen. Niet min, maar een topmodel kost nu eenmaal aardig wat geld.

(Voorlopige) conclusie

Na een maandje testrijden hebben we nog maar weinig negatieve punten te melden. Quoc bewijst nog maar eens dat ze kaas gegeten hebben van kwalitatief fietsschoeisel maken. We gaan nog enkele weken intensief aan de slag en komen later terug met een uitgebreider verslag.

Prijs: 380 euro

Meer informatie op de website van Quoc >>

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE