Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Een badge voor elke col

Nice beschikt over een prachtig, uitdagend achterland voor fietsers. Aan pittige beklimmingen geen tekort. Het high-end kledingmerk Café du Cycliste, gevestigd in de Franse stad, komt nu met een rist badges. Iedereen die één van de bergen heeft bedwongen, kan een badge claimen.

Het zijn onder meer de Mont Ventoux en Bonnette die op de badges staan. Dichter bij Nice vind je de Col de la Madonne en Col d’Eze. Uiteraard zijn er ook badges van die bergen. Berggeiten kunnen, als ze het willen, hun hele tricot ‘behangen’ met badges van het Franse Café du Cycliste.

Om in aanmerking te komen voor een badge moet je lid worden van de Café du Cycliste Strava Club. En ook moet je een account aanmaken op de website van het merk. Belangrijk daarbij is dat de naam op de website en Strava overeenkomen. Op de site heb je de badges voor het uitkiezen. Je moet Café du Cycliste wel toegang verlenen tot je Strava-account, zodat ze kan checken of je de berg daadwerkelijk hebt beklommen.

De badges zijn gratis, maar de actie moet Café du Cycliste uiteraard ook wat opleveren. De eerste badge wordt gratis toegestuurd. De volgende badges zijn eveneens gratis, maar ze worden alleen meegezonden met een bestelling. Als je aan huis, in Nice, een bestelling doet, krijg je daar een badge mee.

Brevet des Zinzins de Turini
Dan is er nog een speciale actie: de 1.604 meter hoge Col de Turini kan vanaf meerdere kanten beklommen worden. Café du Cycliste heeft hiervoor het Brevet des Zinzins de Turini opgezet. Deze bergprijs is weggelegd voor iedereen die de berg ten minste drie keer binnen 24 uur op rijdt. Zinzin verwijst uiteraard naar het Franse woord getikt. Om in de juiste sfeer te komen maakte Café du Cycliste een nogal gekke video.