Deel dit artikel:

Eddy Merckx Cycles en Think Pink slaan handen in elkaar

Eddy Merckx Cycles ondersteunt een project waarbij twaalf ex-kankerpatiënten de eindstreep willen halen van de Zwintriatlon.

Eddy Merckx Cycles en Think Pink steunen het Tria-Go! Project van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Het project begeleidt twaalf ex-kankerpatiënten om samen de eindmeet van de Zwintriatlon te halen. Eddy Merckx Cycles leverde de Montreal74 af, een specifieke damesracefiets, waarmee de triatlon zal worden afgelegd.

 

Met Tria-Go! gaan UZA-onderzoekers na welke invloed duursport heeft op het mentale welzijn en de fysieke fitheid van de deelneemsters. Het trainingstraject biedt inzichten in de optimale revalidatiemogelijkheden en de beste aanpak om na een kankerbehandeling een sportieve krachttoer neer te zetten.

 

De deelnemers hebben ook een goede omkadering. Een coach met Olympische ervaring, een kinesitherapeut, dokters, een psycholoog en een diëtist. Verder is er ook een vertrouwenspersoon die meetraint. Zo willen onderzoekers bekijken hoe belangrijk die steun is voor zo’n presentatie.

 

Geert De Craen, marketing manager bij Eddy Merckx Cycles, reageert tevreden. “Ons bedrijf weet dat bewegen tijdens een genezingsproces belangrijk is, dus willen wij ons steentje bijdragen. Dit project past dan ook binnen het maatschappelijk engagement van het bedrijf. Daarbovenop schenken we langs deze weg ook aandacht aan het vrouwenwielrennen.”

 

De Montreal74, waarmee de triatlon zal worden gereden, heeft een ultralicht (1150 gr.) en stijf  aluminium frame met carbonvork. Het frame heeft een specifiek damesgeometrie en is uiterst veelzijdig. Die veelzijdigheid heeft de doorslag gegeven om de Montreal74 uit te kiezen voor het Tria-Go!-project.

 

Einddoel van het Tria-Go!-project wordt verwacht op 7 september. Daarvoor zal er nog uitgebreid getraind worden tijdens onder meer de Bike for Think-Pink Challenge in Bonheiden op 29 mei en tijdens de Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde op 10 juli. (JL)