Deel dit artikel:

E3 Harelbeke neemt voorzorgsmaatregelen na terreur

Organisatie stelt tassenverbod in en kiest voor sobere podiumceremonie.

Wie op Goede Vrijdag koers gaat kijken bij de Record Bank E3 Harelbeke moet niet raar opkijken als hij te maken krijgt met aangescherpte veiligheidsmaatregelen. Als gevolg van het terreur in Brussel gaan de koersorganisatie, federale politie en West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé vandaag met elkaar om tafel. “Vooralsnog gaat de wedstrijd zeker door, maar we nemen toch al enkele voorzorgsmaatregelen”, zegt voorzitter Jacques Coussens tegen Het Nieuwsblad.

“Van 9 tot 20 uur geldt er in de omgeving van de start- en aankomstplaats een verbod op het dragen van rugzakken, handtassen, boekentassen of enige andere losse zak waarin iets kan worden opgeborgen. Ook zetten we 25 extra stewards in en screenen we alle beelden van de aanwezige camera’s, alsook alle uitingen op de sociale media. De podiumceremonie zal net als in Dwars door Vlaanderen zonder al te veel poespas verlopen”, klinkt het.

Hoe Gent-Wevelgem zondag zal doorgaan, is op dit moment niet duidelijk. Er zijn vooral vraagtekens rond de start op de Markt in Deinze. Burgemeester Jan Vermeulen twijfelt over vrijgave. Woensdag ging de weekmarkt wel gewoon door. De organisatie is echter vastberaden. “Na overleg met de gouverneurs van Oost- en West-Vlaanderen hebben we beslist dat ook onder terreurdreiging niveau vier de koers doorgaat. Wij wijken nooit! Dat woord staat niet in de ‘vocabulaire’ van Gent-Wevelgem…”