Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dubbel fietsfeest in Oudenaarde dit weekend

Er wacht een druk fietsweekend met diverse belangrijke fietsafspraken in Oudenaarde. Zaterdag (18 september) is er de Ronde van Vlaanderen Cyclo (We Ride Flanders). Op zondag (19 september) is er Grinta! Test Fest Oudenaarde. Daginschrijvingen voor Test Fest Oudenaarde zijn toegelaten.

Zaterdag rijden vele wielertoeristen de vanwege corona uitgestelde toerversie van de Ronde van Vlaanderen. Er zijn routes van 72, 136, 177 en 217 kilometer. De langste afstand vertrekt traditioneel uit Antwerpen, de andere drie tochten uit Oudenaarde. In alle routes zitten vele iconische hellingen en kasseistroken die de profs normaliter ook aandoen in Vlaanderens Mooiste. Ga voor meer informatie naar de website van de Ronde van Vlaanderen Cyclo.

Grinta! Test Fest

Daags daarna is er het Grinta! Test Fest in het centrum van Oudenaarde. Hier staan circa tweehonderd racefietsen, gravelbikes en e-racefietsen van tientallen merken voor je klaar. Je kunt deze de hele dag (van 10 tot 17 uur) testen. Je betaalt 15 euro en kunt vervolgens onbeperkt testrijden. Sportdrank- en voeding, koffie en een giftbag zijn eveneens inbegrepen. Ga voor meer informatie naar de website van Grinta! Test Fest.

Gerelateerde artikels