Deel dit artikel:

Droom komt uit voor Andy Schleck

Luxemburger opent zijn eigen fietsenzaak in Itzig.

Andy Schleck is weer terug in de fietssport. De Tourwinnaar van 2010, die in 2014 stopte met fietsen vanwege aanhoudende knieproblemen, heeft samen met zijn schoonvader een wielershop geopend in Itzig, net buiten Luxemburg stad. Daarmee komt een droom uit voor de oud-prof.

Schleck biedt in zijn nieuwe winkel producten van drie fietsmerken aan: van zijn voormalig sponsor Trek, Cervelo en Focus. Daarnaast is er kledij te koop van Craft, Bontrager en Castelli en helpt hij fietsers bij de positionering. Schleck wil meer zijn dan ‘zomaar’ een fietsenzaak. Er is daarom ruimte gemaakt voor een wielercafé en een kleinschalige tentoonstelling met souvenirs en aandenkens uit de wielerloopbaan van de Luxemburger.

De voormalig winnaar van de Ronde van Frankrijk koestert eveneens ideeën om een wielerschool op te zetten voor kinderen. Hij wil jong talent stimuleren en helpen om de weg omhoog te vinden. Schleck is enthousiast over de kansen van zijn onderneming. “Het doel is om mijn ervaring en passie voor de fiets te delen met al mijn klanten”, zegt Schleck tegen La Meuse. “Ik zal elke dag in de winkel zijn. Dit is voor mij een fulltime job.”