Deel dit artikel:

Drie nieuwe tools voor je werkplaats: Feedback Sports maakt je werkplaats ‘summerproof’

Met de lente in aantocht lanceert Feedback Sports drie nieuwe, compacte tools om je werkplaats mee uit te breiden. Een verstelbare tangsleutel, een mini naaldbektang en een mini kniptang maken je fietsgarage helemaal klaar voor het nieuwe fietsseizoen.

De verstelbare tangsleutel is de meest in het oog springende nieuwigheid van dit trio nieuwkomers. Deze multifunctionele sleutel doet de job voor een veelheid aan onderhoudstaken op je fiets. De parallel geklemde en slipvergrendelde bekken van deze sleutel passen op elke moer met een diameter tot 35 mm voor snel werk aan traditionele bevestigingsmiddelen.

Bij het gebruik voorkomt de klemgreep dat het gereedschap kan wegdraaien en de randen van de sleutelvlakken afronden, zoals dat bij een traditionele steeksleutel wel eens durft te gebeuren. Bovendien is dit gereedschap dankzij het verstelbare formaat een geschikte vervanging voor een volledige set steeksleutels. Een leuke bijkomstigheid is de meetlat die op de sleutel is aangebracht, waardoor je deze ook als meettoestel kan gebruiken om de diameter van buizen en andere materialen te meten. Kortom, voor 70 euro krijg je met deze sleutel veel waar voor je geld.

De mini naaldbektang met een prijskaartje van 38 euro is eveneens een must-have voor elke werkplaats. Met zijn compacte formaat, gehard stalen bekken en comfortabele, veilige rubberen handgrepen belooft deze tang urenlang gebruik zonder vermoeidheid aan je handen. De gekartelde werkoppervlakken en de duurzame, afgeschuinde binnensnijkanten leveren veelzijdige prestaties bij tal van werkjes aan de fiets. En net als bij de kleine kniptang is het formaat compact, maar ook niet té. De tangen zijn ergonomisch en liggen aangenaam in de hand, wat ermee werken vlot maakt.

Tot slot vormt ook de nieuwe mini kniptang een mooie aanvulling voor je werkplaats, mocht je dit nog niet op je werkbank hebben liggen. Ook hier is de kwaliteit waar Feedback Sports voor staat duidelijk terug te zien: een compact formaat, gehard stalen snijbekken en comfortabele, veilige rubberen handgrepen met gripprofiel. Deze tang ligt bijzonder fijn in de hand en veert terug na het knippen, wat het gebruiksgemak alleen maar verhoogt. De vlakke snijkanten zijn ideaal voor het knippen van zowel kabelbinders als zachte massieve draad zoals veiligheidsdraad, maar ook voor het krimpen van gevlochten eindkappen van stuurkabels. De prijs van deze kniptang bedraagt 38 euro.