Deel dit artikel:

Drie nieuwe SLR Boosts voor drie fietsdisciplines

De SLR Boost is het meest iconisch zadel van Selle Italia. Drie nieuwe zadels, geïnspireerd op de SLR, maken hun debuut op de markt.

De SLR scoort al jaren goed dankzij de stijl, de prestaties, het comfort en het lichte gewicht. Het zadel heeft zich verder ontwikkeld tot de SLR Boost, dat tegenwoordig een topmodel in de wegwielrennerij is. Binnen een paar maanden heeft dit product een plaats verworven op de fietsen van vele sporters en liefhebbers, zowel profs als recreanten.

Selle Italia heeft afgelopen maand drie nieuwe, aanvullende uitvoeringen van de SLR Boost gepresenteerd met kenmerken die specifiek ontwikkeld zijn voor drie andere takken van de wielersport: mountainbiken, cross en endurance. Deze zadels dragen de namen SLR Boost X-Cross Superflow, SLR Boost Gravel Superflow en SLR Boost Endurance Superflow.

“De SLR Boost is in de wegwielrennerij excellent als het gaat om het lichte gewicht, zijn prestaties en zijn innovaties. We wilden zo’n geavanceerd zadel ook geschikt maken voor andere takken van de wielersport: mountainbike, gravel (off-road, red.) en endurance voor de wegwielersport. Ook voor liefhebbers van deze disciplines moet het mogelijk zijn om te fietsen met het kortste en lichtste zadel dat momenteel op de markt beschikbaar is. Dit alles dankzij superieure technologieën die zijn aangepast om te voldoen aan de specifieke behoeften van de verschillende disciplines. Het zadel heeft dus hetzelfde DNA als de oorspronkelijke SLR Boost, alleen is het nu voor meer toepassingen geschikt”, zegt Giuseppe Bigolin, eigenaar van Selle Italia.

SLR Boost X-Cross

De SLR Boost X-Cross Superflow is het eerste korte mountainbikezadel van Selle Italia, bedacht en ontworpen voor wie geen genoeg kan krijgen van adrenaline en avontuur op de off-road paden. De schokdempers tussen het chassis en de opbouw dragen bij aan het wegfilteren van trillingen op oneffen terreinen, iets wat typerend is voor de off-road disciplines. Elementen van SuperFabric beschermen het zadel tegen schuurplekken en krassen die niet zelden voorkomen.

SLR Boost Gravel

Gravel is hot, zo heeft men ook bij Selle Italia ervaren. De SLR Boost Gravel Superflow is bedacht voor wie van avontuur houdt en onverharde wegen wenst te ontdekken. Ten opzichte van de weguitvoering onderscheidt dit zadel zich door Light Gel in de padding. Het zadel is meer gevuld en biedt zo weerstand tegen de constante trillingen in het wegdek. Onder alle omstandigheden genieten fietsers een comfortabel zitoppervlak. De speciale Hi-Viz elementen op de achterkant garanderen verder veiligheid en zichtbaarheid, ook tijdens nachtelijke ritten.

SLR Boost Endurance

Als reactie op de groeiende vraag naar korte zadels voor langere ritten presenteert Selle Italia de SRL Boost Endurance Superflow (hieronder). Hier ligt de focus duidelijk op het comfort, dat is toegenomen door de padding van Light Gel Plus. Dit is dan ook het voorname verschil ten opzichte van de normale SRL Boost. De fietser profiteert van een verbeterd comfort en een perfecte positionering op het zadel, ook tijdens de langere ritten.

Gerelateerde artikels