Deel dit artikel:

Drie fietsers rijden in 48 uur langs voetbalstadions uit eerste klasse

Jeroen Leen, Paul Verbist en Wesley Meybosch vertrekken vrijdagavond.

Vandaag vertrekken om 18.00 uur drie fietsers voor een tocht van maar liefst 800 kilometer langs alle voetbalstadions uit eerste klasse. Wat begon als een grap op café is voor Jeroen Leen, Paul Verbist en Wesley Meybosch helemaal realiteit geworden. De ervaren fietsers zullen de tocht  – genaamd Vélo Arena Tour – proberen af te leggen in 48 uur. Supporters kunnen de drie helden sponsoren. De opbrengst gaat naar Vélo Afrique, een organisatie die fietstochten organiseert in Senegal en Kameroen voor beter onderwijs ter plaatse. 

Jeroen, afkomstig uit Gent, en Paul en Wesley, beiden uit Antwerpen, zijn al jaren de drijvende kracht achter Vélo Afrique, de organisatie die jaarlijks door Senegal en Kameroen fietst voor het goede doel.  Fietsen zit hen dus in de genen. Toch is een tocht van 800 kilometer door weer en wind geen sinecure en daar is Jeroen Leen zich zeker van bewust: “We hebben vooropgesteld om de tocht in 48 uur af te leggen maar dat is geen noodzaak. Het is zeker geen wedstrijd, we hopen om de eindmeet met z’n drieën te halen.” 

Alle stadions van eerste klasse
De tocht start op vrijdagavond aan de Ghelamco Arena in Gent en brengt de vrienden langs de voetbalstadions van Waregem, Kortrijk, Moeskroen, Charleroi, Anderlecht, Leuven, Sint-Truiden, Luik, Genk, Westerlo, Mechelen, Waasland-Beveren, Lokeren, Brugge en Oostende om uiteindelijk opnieuw te arriveren in Gent. Via een tracking systeem kunnen supporters de tocht op de voet volgen en diegene die zin hebben, mogen uiteraard een stuk meefietsen. Diegene die de drie fietsers willen steunen, kunnen 10 EUR storten op het rekeningnummer van Vélo Afrique – BE13 7380 3094 4739 – met mededeling “naam deelnemer” + Doet het/doet het niet. Wie juist gokt, maakt kans op een leuke prijs. 

Iedereen welkom
De Vélo Arena Tour, zo heet de tocht, is een Self Supporting Challenge. Dat betekent dat men onderweg zelf voor eten, drinken en een slaapplaats moet zoeken. Jeroen Leen: “Iedereen mag aansluiten bij de tocht en meerijden op eigen tempo. We vragen wel dat men een foto neemt aan elk stadion dat men passeert en die foto dan ook post op de Facebookpagina van Vélo Arena Tour.” Enkele stadions springen misschien wat in het oog. Het stadion van Leuven blijft behouden omdat OHL nu eenmaal het hele seizoen in eerste klasse heeft gespeeld. In Oostende brengen de fietsers een bezoek aan de werf van het nieuwe stadion en tenslotte is er ook een stop voorzien aan de Bosuil, volgend jaar misschien wel te zien in eerste klasse?