Deel dit artikel:

Dr. Dry: waterafstotende coating van Dynamic

De herfst klopt bijna op de deur. Reden voor Dynamic om met een nieuw onderhoudsproduct te komen, Dr. Dry. Hiermee voorzie je je textiel van een elastische, waterbestendige coating. Het product is voor elk soort textiel geschikt, van een fietsbroek en -shirt tot aan een fietstas en bikepackingtent. Dynamic spreekt van een ‘planet friendly’ spray.

Andere coatings creëren een waterbestendige laag over de stof, waardoor water buiten wordt gehouden maar vocht en warmte ook binnenblijven. De formule van Dr. Dry is juist ontwikkeld om elke afzonderlijke vezel van het textiel een coating te geven. Daardoor blijven de ademende eigenschappen behouden. Dr. Dry is zo ook geschikt voor elastische stoffen zoals fietskleding. Bij veel andere coatings zou de waterafstotende laag door het rekken gaan ‘scheuren’.

Dr. Dry wordt aangebracht in sprayvorm. Om de duurzaamheid te vergroten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het kledingstuk voor applicatie schoon is en niet is gewassen met wasverzachter of andere toevoegingen. Je sprayt het textiel ruim in met Dr. Dry, totdat de stof hiermee is doorweekt. Zo krijgt elke vezel een laagje met de coating. Je laat het geheel vervolgens 24 uur drogen en intrekken.

De sterkte van de coating zal met ongeveer 20 procent afnemen per wasbeurt. Was het behandelde item met mild wasmiddel zonder wasverzachter of andere toevoegingen om de levensduur te maximaliseren. Je brengt Dr. Dry na ongeveer vijf wasbeurten opnieuw aan.