Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dolomiti Experience fueled by Enervit

De Grinta!-lezersreis in de Dolomieten is volop aan de gang. Nog tot en met 24 juni genieten een vijftigtal Grinta!-lezers van het klimmen en dalen in Alta Badia. De deelnemers kunnen dagelijks rekenen op sportvoeding en -dranken van Enervit.

Enervit zag in 1954 het levenslicht, werd opgericht door Paolo Sorbini en opereert nog steeds vanuit Italië. Het produceert sportvoeding- en dranken en heeft onder andere een productiecel in Zelbio, op zo’n 25 km van het Comomeer. Tijdens de Grinta!-Dolomietenweken genieten de deelnemers aan de fietsvakantie dagelijks van een pakket sportvoeding en –dranken. “We hebben geprobeerd een pakket samen te stellen van producten voor zowel voor, tijdens als na het fietsen”, aldus Hannes Goddaert, Brand Builder Enervit bij Wolvenberg, de verdeler van Enervit-producten in de Benelux.

Enervit was in onze contreien al enkele jaren uit het blikveld verdwenen, dit jaar is het helemaal terug. “Grinta!’s Dolomietenweken passen perfect binnen het plaatje van de strategie om het merk te activeren”, klinkt het bij Wolvenberg.

Voor, tijdens en na
Het voedingspakket van de Dolomietenfietsers is overigens afgestemd op het rittenschema dat ze voor de wielen krijgen geschoven. “We hebben, in overleg met Grinta!, de parcours geanalyseerd en voor elke dag een voedingsschema voorgesteld. Op een routesticker vinden ze niet alleen de route van de dag maar ook welke gel of reep ze wanneer dienen in te nemen.” Een geknipte leidraad dus om dagelijks optimaal de bergen te trotseren en zonder een leeg gevoel te finishen aan het hotel. De producten die Enervit tijdens de Dolomiti Experience fietsweken ter beschikking stelt, zijn onder andere de pre sport gel (voor voor de inspanning), hun isotone sportdrank en cacao sportreep, de gel en liquid gel (voor tijdens de inspanning) en de recuperatiedrank (voor na de inspanning). In Grinta! 63 zullen we in het magazine nader ingaan op je voedingspatroon tijdens een intensieve bergrit.

Gerelateerde artikels