Deel dit artikel:

Doe mee aan de Muur Challenge op 6 maart

Laat je leiden door een uitdagend parcours in de Vlaamse Ardennen en Henegouwen.

Voor de derde editie van de Muur Challenge moeten de wielertoeristen op 6 maart afzakken naar Geraardsbergen. Er is keuze uit een parcours van 50, 80 of 110 kilometer.

De organisatie verplaatste de tocht van augustus naar het voorjaar en hoopt zo meer deelnemers op de fiets te krijgen. Het parcours begeleidt de fietsers via de Bosberg door de Vlaamse Ardennen en Henegouwen om vervolgens te eindigen op de Muur. Vanaf volgend jaar kunnen ook mountainbikers deelnemen aan hun versie van de Muur Challenge. Ook een gezinsfietstocht van 20 kilometer behoort vanaf dan tot de mogelijkheden.

De Challenge heeft een gratis fietsenstalling en goede bewegwijzering. Op gevaarlijke punten zijn seingevers aanwezig en onderweg is er een gratis mobiele pechverhelping en een hersteldienst aan de start en aankomst. Deelnemers kunnen vanaf 7.30 uur vertrekken, bij inschrijving krijgen de deelnemers koffie en langs het parcours zijn er verschillende buffetbevoorradingen voorzien. Daarbovenop gaat elke deelnemer bij aankomst naar huis met een streekproduct naar keuze. Achteraf is er een après-bike in het Stedelijk Sportstadion van Geraardsbergen. Meer informatie op www.muurchallenge.be (JL)